Uteniškiui kikbokso čempionui teks skaudžiai atpirkti savo kaltę

Panevėžyje nuteistas uteniškis kikbokso čempionas, naktį gatvėje sunkiai sužalojęs jauną vyrą. Dėl neblaivaus sportininko smūgio žmogus patyrė sunkią galvos traumą, kurios pasekmes jaučia iki šiol.

Dvidešimtmetį uteniškį K. Š. į teisiamųjų suolą atvedė pernai gruodį Utenoje įvykęs incidentas. Maždaug vidurnaktį jis užkabino iš baro, kuriame sėdėjo su bičiuliais, su mergina išeinantį nepažįstamą 25 metų vyrą. Lauke abu jie apsižodžiavo, o po to K. Š. trenkė vyrui kumščiu į galvą. Po stipraus smūgio šis uteniškis prarado sąmonę ir krito ant žemės. Jo draugai iškvietė medikus ir policijos pareigūnus.
Sužalotas vyras atsidūrė ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje. Jam buvo nustatytas kaukolės pamato lūžis, galvos smegenų sumušimas ir kraujo išsiliejimas bei kiti sužalojimai. Vėliau teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad tokios traumos galėjo būti padarytos suduodant vieną stiprų smūgį į galvą.
Dėl sunkaus kūno sužalojimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Juozainis.
Įvykio vietoje sulaikytam K. Š. buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme šis uteniškis teigė, kad nukentėjusiajam kumščiu smogė gindamasis. Tačiau teismas, įvertinęs bylos medžiagą ir liudytojų parodymus, tokiais jo teiginiais nepatikėjo.
Liepos 10 dieną Panevėžio apygardos teismas K. Š. pripažino kaltu dėl sunkaus kūno sužalojimo iš chuliganiškų paskatų. Teismas pabrėžė, kad šioje byloje didelę reikšmę turi tai, kad K. Š. užsiiminėjo viena iš kovinių sporto šakų – kikboksu, todėl jam turėjo būti taikomas padidintas reikalavimas adekvačiai suvokti savo smūgio jėgos padarinius. „Pats kaltinamasis nurodė, jog yra tapęs net Lietuvos jaunimo čempionu. Ši aplinkybė neabejotinai rodo, kad K. Š. buvo išlavinęs smūgį kumščiu ir galėjo suduoti pakankamai stiprų, tikslingą smūgį”, – teigiama teismo nuosprendyje.
Atsižvelgęs į tai, kad K. Š. dėl savo veiksmų gailisi, atlygino padarytą žalą, teismas jam skyrė švelnesnę, nei Baudžiamajame kodekse numatyta vidutinė, bausmę – laisvės atėmimą 4 metams, ją atliekant pataisos namuose.
Pasak valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikiusio prokuroro R. Juozainio, kaltinamasis, kaip buvęs kovinės sporto šakos atstovas, sulaužė sportininkų garbės kodeksą – savo sugebėjimus panaudojo ne varžybose ir ne prieš lygiavertį priešininką. „Tokio neapgalvoto poelgio pasekmės – skaudžios: vienas jaunas žmogus sunkiai sužalotas, o kitas keliaus į įkalinimo įstaigą”, – sakė prokuroras.

Generalinės prokuratūros ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas