Ilgapirščiai padirbėjo iš peties: sodybų savininkai liko nemaloniai nustebinti

Praėjusį savaitgalį į Utenos rajone esančias sodybas atvykę jų savininkai buvo nemaloniai nustebinti. Čia apsilankę ilgapirščiai buvo pasisavinę viską, ką rodo – nuo žemės ūkio padargų iki žaislinių laivelių.

Šeštadienį į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus kreipėsi net trys Vilniaus gyventojai, kurie nurodė, jog jiems priklausančiose sodybose Utenos rajone lankėsi nekviesti svečiai.
Į Tauragnų seniūnijoje, Vyžių kaime, esančią sodybą atvykęs vilniškis pastebėjo, kad ilgapirščių įsibrauta į daržinę, iš kurios pagrobtas rankinis žolės smulkintuvas, keturi arklinio vežimo ratai, dviratis, šeši grėbliai, keturi kastuvai, penkerios šakės, o padaryta žala siekia 427 eurus.
Įvairių daiktų, sudėtų į mobilų vagonėlį, pasigedo ir iš sostinės atsikvėpti į Antilgės kaimą (Daugailių sen.) atvykęs sostinės gyventojas, paskaičiavęs, kad ilgapirščiai pasidarbavo ir jo sodyboje, iš kurios pasisavino daiktų už 388 eurus.
Tą pačią dieną trečiam sostinės gyventojui savaitgalis apkarto atvykus į sodybą Gatelių kaime (Daugailių sen.). Čia jis pasigedo trimerio STIHL variklio ir valdymo rankenos, benzininio pjūklo STIHL, 15 litrų benzino, žiūronų, prožektoriaus ANSMAN, alkoholinių gėrimų, televizijos priedėlio TV STAR ir žaislinio laivelio su valdymo pulteliu – šie daiktai buvo įvertinti 615 eurų.
Ankstų praėjusio šeštadienio rytą Antalgės kaimo (Leliūnų sen.) gyventojas pastebėjo, jog iš jam priklausančio garažo pagrobtas traktorius CHTZ T-16MG, kurio vertė – 2 tūkst. eurų. Tą pačią dieną dingusi transporto priemonė rasta kitoje gatvėje apvirtusi.
Nuo vagišių nukentėjo ir uteniškis, kuris sekmadienį nuvyko į jam priklausančią sodybą Taurapilio kaime (Tauragnų sen.), kur esančiame ūkiniame pastate neberado keturių dviračių, žoliapjovės ir kitų vertingų daiktų už maždaug 1 000 eurų.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas