Sekmadienio vakarą Utenoje pleškėjo padangos

Vėlų sekmadienio vakarą, kai Lietuvoje buvo skaičiuojami rinkėjų balsai, Utenoje ugniagesiai gelbėtojai daugiau nei pusvalandį plušo UAB „Utenos komunalininkas” teritorijoje, kur liepsnojo padangos. Įtariama, kad gaisras galėjo kilti dėl tyčinio padegimo.

Apie gaisrą bendrovės teritorijoje ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta sekmadienį apie 20 val 50 min. Atvykus ugniagesiams 100 kv. metrų plote liepsnojo padangos.
Kaip teigė šios įmonės vadovas Tautgirdas Narbutas, apie gaisrą nedelsiant buvo pranešta ugniagesiams gelbėtojams ir policijos pareigūnams. Atvyko ir įmonės darbuotojai, kurie su savo turima technika dar užsidegti nespėjusias padangas pervežė į kitą vietą. „Savaime padangos neužsidega. Yra įtarimų, kad tai tyčinis padegimas, šiuo metu vyksta tyrimas”, – pirmadienio rytą „Utenos dienai” sakė T. Narbutas. Jo teigimu, teritorija, kurioje buvo sukrauta apie 20 tonų padangų, aptverta.
Kiek tonų padangų sudegė šio gaisro metu, sunkoka suskaičiuoti. Manoma, kad liepsnose sudegė maždaug 6 kv. m padangų.
Gaisrą gesino 5 autocisternos, buvo naudojamos ir specialiosios putos. Ugniagesiai gelbėtojai, maždaug po pusvalandžio užgesinę siautėjančias liepsnas, gaisro vietoje budėjo iki 23 valandos.
Po 21 val. Vaižganto gatvė ties PC „Rašė” buvo nepravažiuojama, kelią buvo užtvėrę du policijos pareigūnų ekipažai, nes ugniagesiai per gatvę buvo nutiesę priešgaisrines žarnas ir naudojosi gatvės važiuojamojoje dalyje esančiu hidrantu.
T. Narbutas „Utenos dienai” teigė, jog skelbti ekstremalios situacijos dėl didelio uždūminimo Dauniškio mikrorajone neprireikė, nes gaisras labai greitai buvo lokalizuotas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr. ir video

{youtube}u_c3Q5HM1SI&feature{/youtube}

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas