Ilgapirščių akiratyje – brangūs ir vertingi daiktai

Pastaruoju metu vagys vis dažniau nusitaiko į be priežiūros paliktus ūkinius pastatus ar garažus ir iš jų išsitempia vertingus daiktus: brangiai kainuojančius traktoriukus-žoliapjoves, benzininius pjūklus, valtis… Policijos pareigūnai įspėja – gyventojai neturėtų prarasti budrumo, o savo turtą saugoti arba apdrausti.

Šio mėnesio pradžioje Daugailių seniūnijoje šeimininkai pastebėjo, kad ilgapirščiai įsibrovė į ūkinį pastatą ir pavogė traktoriuką-žoliapjovę, trimerį, benzininį pjūklą – šeimininkams pridarė daugiau kaip 2 tūkst. eurų nuostolio.
Salako seniūnijoje (Zarasų r.) vagišiai nugvelbė vejos pjovimo traktoriuką už 1 300 eurų.
Šios savaitės pradžioje policijos pareigūnus vienas Leliūnų seniūnijos gyventojas informavo apie tai, kad garaže neberado traktoriuko-žoliapjovės už 1 737 eurus.
Tačiau Zarasuose įvykdyta vagystė – bene didžiausia Utenos apskrityje. Salako seniūnijoje iš daržinės ilgapirščiai pasisavino traktoriuką-žoliapjovę, akumuliatorius, trimerį, elektrinį valties variklį, benzininį pjūklą, meškeres ir daugelį kitų vertingų daiktų padarydami 4 tūkst. eurų nuostolį.
Šie išvardyti atvejai – tai tik nedidelė dalis vagysčių, pastaruoju metu įvykdytų Utenos apskrityje.
Policijos pareigūnų teigimu, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, vagysčių skaičius mažėja: 2015 m. Utenos apskrityje gegužės mėnesį pradėta 100 ikiteisminių tyrimų, susijusių su vagystėmis, o šiais metais – 81 ikiteisminis tyrimas.
Atšilus orams ir gyventojams atvykus į savo sodybas, čia paprastai ir aptinkami vagysčių padariniai. Tačiau neretai ir patys gyventojai praranda budrumą ir palieka vertingus daiktus garažuose, sandėliukuose ar ūkiniuose pastatuose neužrakintus, kartais nuosavybė nebūna drausta. Tai puikus grobis ilgapirščiams.
Vasarą padaugėja ir valčių vagysčių. Policininkai įspėja, kad valčių nereikia palikti be priežiūros bei pasirūpinti gera apsauga. O poilsiautojams, patogiai įsitaisiusiems prie upių ir ežerų, nedera palikti savo vertingų daiktų. Tuo tarpu besimėgaudami vandens malonumais ir sugrįžę į krantą gali būti nemaloniai nustebinti neradę vieno ar kito jiems svarbaus daikto, piniginės su dokumentais ir pinigais.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas