Zarasiškė nuteista už sutuoktinio nužudymą

Panevėžio apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Zarasuose gyvenančiai 55 metų moteriai. Teismas ją pripažino kalta dėl savo sutuoktinio nužudymo ir skyrė 10 metų nelaisvės.

 

Vyro mirtimi pasibaigė sutuoktinių išgertuvės pernai rugsėjį. Tyrimo duomenimis, neblaivi V. Z., neapsikentusi taip pat neblaivaus metais jaunesnio vyro priekaištų, čiupo virtuvinį peilį ir dūrė jam į nugarą.
Po poros valandų pastebėjusi, kad sutuoktinis prastai jaučiasi, V. Z. pasikvietė kaimynę, o ši iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Vyras buvo skubiai nuvežtas į ligoninę, tačiau neišgyveno.
Iš pradžių V. Z. savo kaltę neigė. Moteris, kuriai tą vakarą buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,32 prom.), tvirtino, kad jos sutuoktinis nugarą susižeidė miške užvirtęs ant šakų. Taip greitosios pagalbos medikams sakė ir sužalotasis vyras, kol dar nebuvo praradęs sąmonės.
Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad zarasiškis mirė nuo vienintelio peilio dūrio. Jis pažeidė vidaus organus ir sukėlė kraujavimą, pasibaigusį vyro mirtimi.
Ekspertams paneigus, kad vyrą galėjo sužaloti šakos, V. Z. prisipažino įpykusi ir jam nestipriai dūrusi virtuviniu peiliu. Šis įrankis buvo virtuvėje, kur sutuoktiniai ir susivaidijo.
Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.
Pasak prokuroro, liudytojai ir pati teisiamoji pasakojo, kad ji ne kartą yra patyrusi sutuoktinio smurto protrūkius, nuo jo fiziškai ir psichologiškai nukentėjusi. „Labai gaila, kad moteris neieškojo pagalbos, nesiryžo su smurtaujančiu sutuoktiniu išsiskirti, o galiausiai pati griebėsi smurto ir dabar turės ilgus metus praleisti pataisos namuose”, – sakė valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras D. Skrebiškis.
Panevėžio apygardos teismas antradienį V. Z. pripažino kalta dėl savo šeimos nario nužudymo ir skyrė jai 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Sunkinančia aplinkybe buvo pripažinta, kad šį nusikaltimą moteris padarė būdama neblaivi.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas