Gaisras Kačiūnų kaime nusinešė žmogaus gyvybę

Pirmadienio vakaras Kačiūnų kaime (Kuktiškių sen.) paženklintas žmogaus netektimi. Gaisre žuvo šio kaimo gyventojas E. R. (gimęs 1948 metais). Gaisrą po 16 val. pastebėjo keliu važiavę žmonės, jie ir pranešė pagalbos telefonu 112.

Pirmieji į gaisravietę apie 16 val. 30 min. atskubėjo Tauragnų ugniagesių komandos gelbėtojai. Pasak jų, namas buvo apimtas liepsnos: liepsnojo visi kambariai, stogas jau buvo nudegęs. Į pagalbą atskubėjusiems Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiams gelbėtojams su dar keliais gaisro gesinimo automobiliais darbo irgi netrūko.
Apie 18 val. sutramdžius liepsnas ugniagesiai viename namo kampe surado apdegusį šeimininko kūną be jokių gyvybės ženklų.
Kol kas ugniagesiai negali pasakyti šio gaisro priežasties. Dėl stiproko vėjo labiausiai nukentėjo ir visai sudegė vienas namo galas. Pasak kaimynų, manoma, kad gaisras galėjo kilti dėl įvairių priežasčių: buityje buvo naudojami seni elektros prietaisai, senas televizorius, kurį E. R. mėgo žiūrėti, gaisras galėjo kilti ir nuo netvarkingo šildytuvo. Vienas kaimynas prisiminė, kaip nuo tokio šildytuvo prieš porą metų jau buvo kilęs gaisras, tik jį laiku užgesino pats šeimininkas, nes tąkart jį pažadino troboje buvęs katinas.
Sodybos šeimininkas buvo pensinio amžiaus, o anksčiau buvęs ilgametis Utenos rajkoopsąjungos vairuotojas. Jis gyveno vienas, nerūkė, todėl ekspertai iš karto atmetė versiją, jog gaisras galėjo kilti nuo neužgesintos cigaretės. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresniojo inspektoriaus Daliaus Venslovo teigimu, manoma, kad gaisras galėjo kilti nuo netvarkingai kūrentos krosnies.  

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas