Aplinkosauginių akcijų rezultatai: 500 patikrinimų ir šimtai nustatytų pažeidimų

Drausmindami netinkamai atliekas tvarkančius piliečius ir automobilius bet kur gamtoje paliekančius vairuotojus per pastaruosius mėnesius aplinkosaugininkai atliko daugiau kaip 500 patikrinimų. Pažeidėjams skirta per 4 tūkst. eurų baudų.

Pastaruosius du mėnesius šalies aplinkosaugininkai akylai stebėjo, ar gyventojai tinkamai tvarko žaliąsias atliekas ir paiso draudimo jas deginti. Pareigūnai taip pat konsultavo gyventojus, kaip tinkamai tvarkyti šias atliekas, jas kompostuoti. Taip siekiama mažinti oro taršą ir skatinti žmones tinkamai tvarkyti atliekas.
Organizavę arti 200 reidų aplinkosaugininkai nustatė per 40 pažeidimų ir skyrė beveik 650 eurų baudų. Daugiausia pažeidimų nustatė ir baudų pažeidėjams skyrė Marijampolės ir Kauno regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai (atitinkamai 281 Eur, 16 pažeidimų ir 99 Eur, 6 pažeidimai).
Aplinkosaugininkai primena, kad sausos žolės, nendrių, nukritusių medžių lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimas pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus užtraukia baudą nuo 28 iki 231 euro.
Nuo vasaros pradžios tikrinę, kaip vairuotojai laikosi automobilio statymo taisyklių, pareigūnai organizavo arti 350 reidų ir nustatė tiek pat pažeidimų. Daugiausia pažeidimų nustatyta pajūryje – Klaipėdos regiono aplinkosaugininkai jų užfiksavo per 120. Nedrausmingiems vairuotojams, savo automobilius paliekantiems per arti vandens telkinių, ant miško paklotės ar samanų, skirta arti 3 500 Eur baudų.
Aplinkosaugininkai primena, kad vandens apsaugos reikalavimų pažeidimas ir automobilio palikimas tiesiog pakrantėje – brangus malonumas. Jis šeimininkui gali užtraukti įspėjimą arba baudą iki 144 Eur. Transporto priemonių statymo reikalavimų dera paisyti ne tik prie vandens telkinių, pajūryje, bet ir girioje, miške, mieste – visoje šalies teritorijoje. Ar tvarkingai, nepažeidžiant reikalavimų, statomi girios lankytojų automobiliai, tikrina miškininkai. Jie primena, kad transporto priemones galima palikti tik paženklintose stovėjimo vietose arba ant miško kelių, jų pakraštyje. Važiavimas miško paklote, bekele yra draudžiamas.
Aplinkos ministerija primena, kad neteisėtas važiavimas per žolinę dangą piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 Eur iki 144 Eur. Transporto priemonių statymas miške arba važiavimas bekele užtraukia įspėjimą ar baudą nuo 14 Eur iki 57 Eur, jei toks pažeidimas padarytas saugomoje teritorijoje – numatyta bauda nuo 86 Eur iki 144 Eur.
Apie pastebėtus pažeidimus būtina pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai aplinkosaugininkams – Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro telefonu (8-5) 273 2995.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas