„Pasaulinė diena be tabako“ Utenoje: nustatyta 18 administracinių teisės pažeidimų

Minint pasaulinę dieną be tabako ir siekiant suaktyvinti veiklą dėl nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymo bei turėjimo kontrolės, pardavimo tabako gaminių asmenims iki 18 metų, jiems nupirkimo ar kitokio perdavimo, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikrino Utenos mieste ir rajone esančias jaunimo susibūrimo bei prekybos vietas, kuriose prekiaujama tabako gaminiais.

Šios priemonės metu nustatyta 18 administracinių teisės pažeidimų. Daugiausia pažeidimų pareigūnai užfiksavo pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 185 (1) str. 2 d. (rūkymas vietose, kuriose draudžiama tai daryti) – 8 pažeidimai. 3 pažeidimai registruoti pagal LR ATPK 185 (6) str. 3 d. (jaunesnių kaip aštuoniolikos metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymas (vartojimas) ar jų turėjimas), po 2 administracinius teisės pažeidimus užfiksuota pagal LR ATPK 178 str. 1 d. ir 2 d. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose). Registruotas vienas pažeidimas dėl jaunesnių kaip aštuoniolikos metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo.
Policija primena, kad Lietuvos Respublikos Seimas 2015 m. balandžio 23 d. priėmė Tabako kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis įtvirtino draudimą asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti. Nuo gegužės 1 d. nustatyta administracinė atsakomybė už šį pažeidimą. Nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams). Už pakartotinius nusižengimus bauda siekia nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas