Dėl imituoto gaisro buvo evakuoti seneliai

Spalio 22 dieną Utenos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba kartu su Utenos socialinės globos namais, kurie įsikūrę Atkočiškių kaime, vykdė kontrolines taktines pratybas. Šioje įstaigoje nuolat gyvena apie 300 gyventojų. Pratybų metu buvo paskelbtas gaisro pavojus, iš pastato buvo evakuota dalis gyventojų. Į tariamą gaisrą buvo iškviestos Utenos APGV Utenos komandos pajėgos, kurios toliau vykdė gyventojų evakavimą ir likvidavo tariamą gaisro židinį.

Pratybas stebėjo ir vertino Utenos APGV viršininkas Olegas Kovalevskis ir šios valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjas Virgilijus Smailys. Pratybų pabaigoje, padedant Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus darbuotojams, vyko Utenos socialinės globos namuose dirbančiųjų mokymai, kurių metu jie realų ugnies židinį gesino panaudodami ugnies gesintuvus ir pastato vidaus vandentiekio gaisrinius čiaupus.
Po pratybų įvyko bendras Utenos APGV darbuotojų ir Socialinės globos namų vadovų pasitarimas, kurio metu buvo išsakytos pastabos apie pratybų metu pastebėtus trūkumus likviduojant incidentus tokio pobūdžio pastatuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas