Pareigūnai atskleidė kraupią tiesą

Policijos pareigūnai nepatikėjo nelaimingo atsitikimo versija ir atskleidė žiaurų moters nužudymą. Šių metų spalio 14 dieną, apie 16 val. 50 min., Bendruoju pagalbos centro telefonu buvo gautas pranešimas, kad savo namuose nuo užsidegusių drabužių apdegė 48 metų moteris, gyvenanti Gikonių kaime, Anykščių rajone.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai, nuvykę į įvykio vietą, rado apsvaigusį nuo alkoholio 59 metų nukentėjusiosios sugyventinį, kuris paaiškino, kad moteris pati užsidegė dėl savo neatsargumo, kai, rūkydama cigaretę, norėjo užvesti benzininį pjūklą. Patyrusiems pareigūnams toks paaiškinimas sukėlė įtarimų, nes įvykio vietos tyrimas, nenuoseklūs paaiškinimai, bylojo, kad įvykio aplinkybės yra kitokios. Kriminalistai ėmėsi neatidėliotinų proceso veiksmų ir, parodydami profesinį meistriškumą, nustatė, kad moters mirtis buvo ne nelaimingas atsitikimas, o žiaurus nusikaltimas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.
Spalio 15 dieną įtariamasis buvo sulaikytas, kitą dieną jam įteiktas pranešimas apie įtarimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 dalies 3 punktą (nužudymas sunkinančiomis aplinkybėmis).
Pirminiais duomenimis, nukentėjusioji buvo padegta, užpylus ant jos nenustatyto degaus skysčio ir, dėl patirtų sužalojimų, spalio 16 dieną ji mirė ligoninėje. Koks skystis buvo panaudotas nusikaltimui padaryti, nustatys Lietuvos teismo ekspertizių centro specialistai.
Anykščių rajono apylinkės teismas spalio 17 dieną vyrui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 2 mėnesiams.
Įtariamasis anksčiau buvo ne kartą teistas, paskutinį kartą – dėl smurtavimo prieš sugyventinę (2012 m. teismo sprendimu jam buvo paskirtas laisvės atėmimas 2 m. 10 mėn.).
Už padarytą nusikaltimą vyras gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas