Uteniškiai buvo įvilioti į sukčių pinkles

Pastaruoju metu padaugėjo pranešimų, jog sukčiai atakuoja Utenos krašto gyventojus: prisistatę policininkais pareigūnais praneša, kad kažkas naudojasi asmens banko duomenimis bei bando išgauti iš gyventojų elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Šių metų vasario 4 dieną Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pareiškimas iš vieno Utenos miesto gyventojo. Pareiškime asmuo nurodė, kad gavo trumpąją žinutę, kurioje buvo pranešta, kad laimėjo prizą. Norint atsiimti laimėjimą gyventojas turėjo paskambinti nurodytu numeriu. Susisiekus su asmeniu nurodytu telefono numeriu uteniškiui buvo pranešta, kad jis laimėjo telefoną, tačiau norint atsiimti prizą, reikia pervesti penkis telefono sąskaitos papildymus po 20 eurų. Utenos rajono gyventojas, nuvykęs į parduotuvę, įsigijo vieną papildymą už 20 eurų ir dar kartą, susisiekęs nurodytu telefono numeriu, padiktavo kvite esantį kodą. Tuo viskas nesibaigė, tai kartojosi dar penkis kartus. Padiktavęs paskutinį kodą esantį kvite, nesulaukė skambučio ir bandė pats prisiskambinti, bet niekas nekėlė ragelio. Tuomet pareiškėjas suprato, kad buvo apgautas sukčių bei per savo neapdairumą prarado 290 eurų.

Tą pačią dieną gautas kito uteniškio pareiškimas, kad apgaulės būdu buvo išvilioti banko prisijungimo duomenys ir atlikus pavedimus iš sąskaitos ištuštinta 1 130 eurų.
Dažnai pasitaiko, kad paskambinę asmenys prisistato policijos pareigūnais bei praneša, jog reikia atvykti į policijos komisariatą, nurodytu tam tikru adresu, kurį padiktuoja skambinantysis. Ten yra sulaikytas asmuo, kuris naudojosi žmogaus banko kortele ir padirbtais dokumentais. Tada skambinančiajam asmeniui liepiama užšaldyti banko sąskaitą bei tariamai yra sujungiamas su banku, kur asmuo turi padiktuoti savo banko duomenis.
Policijos pareigūnai įspėja Utenos krašto gyventojus:

• Policijos pareigūnai, banko, pašto atstovai jokių piniginių patikrinimų bei procedūrų neatlieka nei namuose, nei telefonu;
• Sulaukus skambučio iš nepažįstamų asmenų, kurie prašo atlikti pinigines procedūras telefonu, būtina nedelsiant nutraukti pokalbį, o atvykus į namus bei prisistačius socialiniais, pašto, banko darbuotojais, neįsileisti nepažįstamų asmenų į savo gyvenamąsias patalpas;
• Neperduoti nepažįstamiesiems asmenims savo pinigų, nepervedinėkite pinigų į nurodytas sąskaitas;
• Nesidalinti su nepažįstamaisiais elektroninės bankininkystės duomenimis.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas