Zarasiškiai bus teisiami dėl kruvinos egzekucijos autobusų stotelėje

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė žmogžudystės baudžiamąją bylą. Nužudymu iš chuliganiškų paskatų šioje byloje kaltinami trys Zarasų rajono gyventojai, kurių tik vienas yra sulaukęs pilnametystės.

Pernai liepą, apie 3 val. nakties, viename Zarasų kaime pro autobusų stotelę važiuojantis žmogus pastebėjo gulintį negyvą vyrą. Jis buvo išrengtas, ant kūno matėsi smurto žymės.

Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad mirusysis – 56 metų gretimo kaimo gyventojas. Vėliau teismo ekspertai konstatavo, kad jo mirtis – smurtinė, jis buvo smarkiai sužalotas – lūžę kaulai, plyšę vidaus organai.
Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo atlikę Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius – 21 metų R. M. bei du nepilnamečius jaunuolius.
Ikiteisminiam tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės V. Baranauskienės teigimu, šiems trims jaunuoliams pareikšti kaltinimai dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo veikiant bendrininkų grupėje.
„Tyrimo metu surinktais duomenimis vakare, matant kaimo paaugliams, du kaltinamieji galimai mušė ir tyčiojosi iš autobusų stotelėje sėdėjusio vyro. Įtariama, kad po kelių valandų sugrįžę, jie trise tą patį vyrą vėl mušė ir spardė, padarydami jam mirtinus sužalojimus”, – sakė prokurorė. Šiems jaunuoliams pareikšti kaltinimai ir dėl vagystės – iš užpulto vyro jie pavogė kelis butelius alkoholinių gėrimų.
Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Jaunuoliams, nesulaukusiems pilnametystės, maksimali bausmė už nužudymą – 10 metų nelaisvės.
Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Laikraščio „Utenos diena” ir Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas