Skriaudęs nepilnametę ir padegęs butą anykštėnas išgirdo nuosprendį

Birželio 7 dieną dvidešimtmetį Anykščių rajono gyventoją teismas pripažino kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, fizinio skausmo sukėlimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jaunuoliui skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Teismas anykštėną S. T. nuteisė už pernai pavasarį įvykdytas nusikalstamas veikas. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad S. T. smurtavo prieš savo draugę ir sukėlė jai fizinį skausmą. Negana to, jis, panaudojęs smurtą, kėsinosi išžaginti nepilnametę, bet savo kėslų neįvykdė, nes mergina sugebėjo apsiginti.

Kaimynai, išgirdę triukšmą ir merginos pagalbos šauksmus, iškvietė policiją. Tuomet S. T. pabėgo. Pareigūnai išvežė nepilnametę į namus, o tuo metu sugrįžęs S. T. padegė nuomojamą butą, kuriame gyveno. Vėliau jaunuolis teigė tokiu būdu norėjęs nusižudyti. Atskubėję ugniagesiai jį iš degančio buto išnešė, medikai vaikino gyvybę išgelbėjo. Tačiau jo sukelto gaisro metu ugnis ir vanduo apgadino tris butus bei jame buvusį turtą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Juozainis. Jis taip pat palaikė ir valstybinį kaltinimą šioje byloje.

Pasak prokuroro R. Juozainio, nežiūrint savo jauno amžiaus, S. T. per trumpą laikotarpį padarė visą eilę nusikaltimų. „Nuo jo nukentėjo nepilnametė mergina ir niekuo dėti aplinkiniai gyventojai, kurių turtą suniokojo teisiamojo sukeltas gaisras”, – sakė prokuroras.

Panevėžio apygardos teismas birželio 7 dieną paskelbė S. T. apkaltinamąjį nuosprendį ir skyrė jam subendrintą 5 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose. Jis taip pat privalės atlyginti 6 tūkst. 510 eurų dydžio turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiosioms.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas