Narkotikų platintojas įkliuvo kaimyniniame rajone

Policijos operacijos metu konfiskuota daugiau kaip pusė tonos hašišo, kurio vertė – apie 5 mln. eurų.

Šiomis dienomis Lietuvos kriminalinės policijos biuro (toliau – Biuras) pareigūnai galutinai baigė slaptą policijos operaciją, kurios metu buvo sulaikyti aštuoni policijai gerai žinomi asmenys iš Biržų, Panevėžio ir Šiaulių miestų. Asmenys, siejami su organizuotu nusikalstamumu, įtariami neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu itin dideliais kiekiais. Pirminiais paskaičiavimais, iš neteisėtos apyvartos konfiskuota daugiau kaip pusės tonos (daugiau nei 500 kg) narkotinės medžiagos – hašišo. Apytikslė narkotikų vertė „juodojoje” rinkoje gali siekti apie 5 000 000 eurų.

Neeilinė policijos operacija, kuria siekta užkardyti tarptautiniu mastu vykdomą nusikalstamą veiklą, organizuota remiantis Biuro vykdoma kriminaline žvalgyba. Atliekamo ilgalaikio tyrimo metu gauta ir surinkta informacija apie tarptautiniu mastu veikiančią organizuotą nusikalstamą grupę, kuri neteisėtai disponuoja itin dideliais kiekiais narkotinių medžiagų. Sudėtinga policijos operacija, laikantis ypatingos konspiracijos, buvo vykdoma keliais etapais. Jų metu siekta surinkti išsamius duomenis, turinčius įrodomąją reikšmę, visų asmenų, dalyvaujančių galimai nusikalstamoje veikloje, atžvilgiu.

Operacija prasidėjo šių metų rugpjūčio 29 dieną Panevėžio rajone ir Biržų mieste sulaikius tris asmenis, įtariamus tuo, kad galimai veikdami organizuotoje grupėje vertėsi narkotinių medžiagų platinimu dideliais kiekiais. Turimais žvalgybinio pobūdžio duomenimis, šį itin didelį narkotinių medžiagų krovinį, kontrabandos būdu, buvo ruošiamasi gabenti iš Lietuvos į Rusijos Federaciją. Sulaikymo ir kratų metu aptikta ir išimta krovininio vilkiko puspriekabė, kurios grindyse buvo įmontuota slėptuvė skirta narkotinėms medžiagoms gabenti, specializuota įranga mobiliojo ir kitokio ryšio bei signalų slopinimui, kiti didelę reikšmę ikiteisminiam tyrimui turintys daiktai ir dokumentai.

Tęsiant intensyvius tyrimo veiksmus buvo nustatyti ir sulaikyti dar trys Šiaulių miesto gyventojai, kurie aktyviais veiksmais prisidėjo prie vykdomos nusikalstamos veikos. Sulaikytieji yra gerai žinomi teisėsaugos institucijoms dėl galimų sąsajų su organizuotu nusikalstamumu.

Surinkus pakankamai duomenų dėl neteisėtos narkotinių medžiagų kontrabandos organizatorių vykdomos nusikalstamos veikos, rugsėjo 14 dieną Zarasų rajone buvo sulaikytas besislapstantis – neteisėtos narkotinių medžiagų apyvartos organizatorius ir jo artimiausias bendrininkas. Visiems sulaikytiems asmenims skirti suėmimai ir kitos kardomosios priemonės.

LR baudžiamasis už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų (LR BK 199 str. 3 d.), už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų (LR BK 260 str. 3 d.), už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje LR BK numato 15 metų laisvės atėmimo bausmę arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Laikraščio „Utenos diena” ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas