Anykščių gimtadienio šventė: nuo floristinių kilimų konkurso iki hiphopo turnyro

Liepos 20–23 dienomis 577-ąjį gimtadienį minėsiantys Anykščiai ruošia keturias dienas truksiančią išskirtinių susitikimų ir nepamirštamų akimirkų kupiną šventę. Miesto šventės „ŠvenČIA Anykščiai!” organizatoriai rajono gyventojams ir miesto svečiams siūlys apsilankyti daugiau nei trijose dešimtyse renginių: floristinių kilimų konkurse ir parodoje, mugėje, gyvo garso koncertuose, filmų peržiūrose, susitikimuose, išvysti pasaulyje pripažintų šokėjų pasirodymus ir šventinius fejerverkus.

Liepos 20 dienos, ketvirtadienio, vakarą „Kino karavanas” drauge su publicistu Ryčiu Zemkausku pristatys filmą SIERANEVADA, o 90-metį švenčiantis A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus pakvies į literatūrinį vakarą.
Nuo ankstaus liepos 21-os, penktadienio, ryto Anykščiuose kursis floristinių kilimų konkurso ir parodos dalyviai. Miesto parke veiklas pradės šeimų ir jaunimo erdvė „Žalioji juosta”. Į penktadienį vyksiantį Anykščių miesto šventės atidarymą keliausiančioje eisenoje kviečiami dalyvauti visi norintys – tiek rajono gyventojai, tiek ir svečiai. Miesto šventės atidarymo metu Anykščių Garbės piliečio vardas bus suteiktas rašytojui Rimantui Vanagui.
Pasak organizatorių, artėjančiam gimtadieniui ruošiasi ne tik visas miestas, bet ir rajonas – į organizuojamas veiklas jungiasi viso rajono kultūros įstaigos, bendruomenės, kituose miestuose ar net šalyse gyvenantys anykštėnai. Iš Anykščių kilęs Mindaugas Lekauskas, šokių treneris, išugdęs net kelis pasaulio čempionus, su penkiasdešimties dalyvių komanda liepos 22 d., šeštadienį, Anykščių miesto centre surengs šokių turnyrą „Anykščiai gatvės šokio ritmu”, po kurio visi šventės dalyviai bus pakviesti jungtis bendram pašėlusiam šokiui. Šeštadienį šventės dalyvių laukia renginiai miesto senamiestyje ir kitose erdvėse. Nuo 20 val. renginiai iš miesto centro persikels į Dainuvos slėnį, kuriame koncertuos grupės „Laiptai”, „Pelenai”, „BIX” ir DJ Monsta. Šventės dalyvių taip pat lauks fejerverkai.
Liepos 23 d. – paskutiniąją miesto šventės dienos popietę – svečiai kviečiami praleisti su Vytauto V. Landsbergio kūryba popietėje „Pasakojimai apie namus” Anykščių kultūros centre.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas