Alantoje stovyklauja Rusijos šiaurės ir Sibiro lietuvių vaikai

Liepą Alantoje (Molėtų r.) vyksta penktoji, tradicinė lietuvių kalbos ir kultūros stovykla Rusijos lietuvių vaikams. Dviejų savaičių trukmės stovykloje lietuvių kilmės vaikai ir jaunuoliai iš Sankt-Peterburgo, Maskvos, kitų Rusijos šiaurės ir Sibiro lietuvių bendruomenių bei lituanistinių mokyklų mokysis lietuvių kalbos, lietuviškų dainų ir šokių, tradicinių patiekalų gamybos, susipažins su Lietuvos etnokultūra, dalyvaus pažintinėse išvykose.

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, stovyklautojai lankėsi Dubingiuose: dalyvavo gyvoje istorijos pamokoje, sutartinių koncerte, kartu su miestelio bendruomene ir svečiais giedojo Lietuvos himną.
Tradicinė stovykla padeda Rusijos kraštuose gyvenantiems lietuviams mokytis lietuvių kalbos, išsaugoti tautinę kultūrą, palaikyti ir stiprinti ryšius su Lietuva. Iš viso stovykloje jau apsilankė per 100 vaikų iš Sankt-Peterburgo, Petrozavodsko, Medvežegorsko, Bratsko, Barnaulo, Ulan-Udė, Čitos, Maskvos ir kitų Rusijos regionų.
Stovykla Alantoje – viena iš trijų Švietimo ir mokslo ministerijos remiamų stovyklų užsienio lietuvių vaikams. Liepos viduryje Rumšiškėse rengiama stovykla trečią kartą sukvies lietuvaičius iš viso pasaulio statyti miuziklo, o rugpjūtį – į kūrybinę stovyklą pajūryje rinksis Karaliaučiaus srityje gyvenančių lietuvių vaikai.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas