Auginti žmogų – didžiausia prasmė

Gegužės 10-ą Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija minėjo gyvavimo 70-metį. Graži, didelė ir prasminga šventė „Auginame žmogų” surengta Ignalinos kultūros ir sporto centre. Svarbiausios rajono mokyklos jubiliejus reikšmingas ne tik jos bendruomenei, bet ir miestui, visam kraštui. Į šventę susirinko tie, kurie baigė šią mokyklą, joje dirbo ar dirba, mokosi ar kas rytą į ją išleidžia savo vaikus. Todėl ir sveikinimų buvo daug. Progimnazija visus nudžiugino puikiu koncertu, kuriame pasirodė patys šauniausi, talentingiausi mokiniai, mokytojai, mažosios žvaigždutės ir ateities didžios viltys.

Progimnazijos direktorė Danutė Jatulė, pasveikinusi visus šventės dalyvius ir svečius, sakė, kad jubiliejus švenčiamas visus metus: nuo rugsėjo mėnesio progimnazijoje vyko parodos, konkursai, kiti renginiai. Ji dėkojo dirbusiems ir dirbantiems mokytojams, nes tik jų dėka gėris per jų išugdytų žmonių širdis ir darbus plinta tolyn į Lietuvą ir pasaulį.

Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis šią mokyklą baigė prieš 44-erius metus, 1972-aisiais. Tuomet ji vadinosi Ignalinos 1-oji vidurinė. „Su pagarba ir dėkingumu atsimenu čia dirbusius mokytojus ir direktorių Juozą Repšį, mūsų rajono garbės pilietį, kuris ir dabar yra aktyvus bendruomenės narys. Šiandien galite didžiuotis savo istorija, turtinga patirtimi, sukurtomis tradicijomis, mokytojų ir mokinių pasiekimais. Tikrai esate verti kilnaus žmogaus, profesoriaus ir Nepriklausomybės akto signataro Česlovo Kudabos vardo, garbingai jį nešiojate ir puoselėjate žymaus kraštiečio atminimą”,– kalbėjo meras. Progimnazijos bendruomenei jis linkėjo darnos, sutarimo, atsakingo ir kūrybiško darbo, rengiant jaunus žmones gyvenimui.

Nuoširdžius sveikinimus mokyklai išsakė buvusi 25-osios laidos abiturientė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimanta Vilčinskienė, linkėjusi progimnazijos bendruomenei saugoti tai, ką turi ir daryti tai, kas svarbiausia. Daug šiltų žodžių ji skyrė mokytojams. Už nuoširdų ir atsakingą ilgametį darbą savivaldybės padėkos buvo įteiktos devyniems mokytojams ir mokyklos darbuotojams. Savivaldybės skyrė ir piniginę dovaną aktų salės ir valgyklos baldams įsigyti.

Šventėje dalyvavo ir progimnazijos bendruomenę sveikino dar vienas garbus svečias ir buvęs šios mokyklos mokinys LR Seimo narys Gintautas Kindurys. Jis dalijosi prisiminimais iš savo mokyklinių metų, kai vaikų buvę tiek daug, jog reikėję mokytis dviem pamainomis. Seimo narys linkėjo darnos, tolerancijos, stiprybės ugdant dorus Lietuvos piliečius. Europos parlamento nario Bronio Ropės sveikinimus ir dovaną perdavė jo padėjėja Deimantė Malikėnaitė. Ji sakė, kad šią mokyklą baigė ji, jos tėvai, galbūt čia mokysis ir jos vaikai.

Renginio vedėjas perskaitė Kovo 11-osios nepriklausomybės akto signataro ir buvusio Ignalinos 1-osios vidurinės mokyklos mokinio Česlovo Juršėno sveikinimą.
Savo ilgametį darbą vadovaujant mokyklai prisiminė Juozas Repšys. Jis sakė, kad gera mokytojų, mokinių ir tėvų bendruomenė – mokyklos veiklos sėkmės pagrindas. O ši mokykla išugdė didelį būrį garsių žmonių – Seimo narių, profesorių, sportininkų, net olimpinį čempioną. Juozas Repšys visus pakvietė tylos minute paminėti Amžinybėn iškeliavusių mokytojų ir mokinių atminimą.

Progimnazija turi gerų ir draugiškų kaimynų, kurie visada pasirengę padėti, bendradarbiauti, būti šalia ir kasdienybėje, ir švenčių metu. Nuoširdžius linkėjimus Ignalinos ir rajono kultūros ir švietimo įstaigų vardu išsakė Ignalinos gimnazijos direktorė Valentina Čeponienė. Progimnaziją taip pat sveikino Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis, viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė, į šventę su dovanomis atskubėjo ir rajono policijos, pasienio, kelių tarnybos vadovai, dėkoję už bendradarbiavimą ir visai bendruomenei linkėję ilgų ir sėkmingų gyvavimo metų.

Gražiausiomis savo dainomis savo mokyklą sveikino jos žvaigždutės Gabrielė Zabulytė, Mantas Bendorius, Mėlika Rakauskaitė, Liveta Kavaliauskaitė, ansamblis „Pumpurėliai” bei nauji mokinių ir mokytojų vokaliniai kolektyvai, taip pat mažieji dainorėliai iš Ignalinos „Šaltinėlio” mokyklos.
Ši mokykla visada puoselėjo gražias šokio tradicijas. Tą daro ir dabar. Smagu buvo žiūrėti į scenoje besisukančius Nijolės Žygienės vadovaujamus jaunuosius šokėjus. Dainų puokštes dovanojo ir buvę mokiniai: Loretos Kuksėnienės vadovaujamas ansamblis „Iš širdies”, taip pat atlikėjos Gintarė Lukijanskaitė, Deimantė Malikėnaitė ir Renata Artimavičiūtė. Šventės pabaigoje visus suvienijo bendra daina.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas