Skandalingo pasirodymo Ignalinoje įrašas keliauja į Kultūros ministeriją

Plakatas su užrašu „Menas priklauso liaudžiai” ir kelionė laiku į sovietmetį – toks kalėdinio koncerto Ignalinoje turinys įžiebė aršias diskusijas viešojoje erdvėje. Vieni teatralizuotą koncertą surengusius kultūros centro darbuotojus kaltina užsiimant sovietmečio propaganda, o kiti atkerta, kad lietuviai bijo savo paties šešėlio ir paprasčiausiai nesuprato renginio organizatorių subtiliai pateikto humoro.

Ministrė įvertino kritiškai

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson yra viešai pasisakiusi, kad tokie koncertai kaip Ignalinoje rodo prastą kūrėjų skonį.
L. Ruokytė-Jonsson Lietuvos radijui yra sakiusi, kad viešojoje erdvėje yra įvairių formų, kaip skleisti dezinformaciją: „Labai populiari forma – per kultūrą. Čia reikia pažiūrėti ir iš vienos, ir iš kitos pusės. Gimę sovietmečiu galbūt galvoja vienaip, jaunimas – kitaip. Gal jaunimui atrodo linksma ir nieko blogo jie ten nemato, bet tai veikia tų jaunų žmonių pasąmonę. Sakyčiau, kad šiais laikais pokštauti reikia atsargiai.”

Įrašas keliauja į ministeriją

Netrukus Kultūros ministerijos specialistai turės įvertinti visą koncertą, mat jo įrašas jau keliauja į ministeriją. Koncerte dalyvavęs ir koncerto įrašą į ministeriją pristatyti turėjęs Marius Vilčinskas naujienų portalui lrytas.lt sakė: „Įrašą davėm visiems, kas prašė. Gyvenu Vilniuje, o Ignalinoje dalyvauju įvairiuose renginiuose, kaip tik vykstu į Vilnių. Kadangi savivaldybė ruošėsi vežti įrašą, tai taupant valdiškas lėšas, manęs paprašė įrašą pristatyti į ministeriją.” M.Vilčinskas teigė, kad visų komentarų apie koncertą internete neskaitė, užteko vos kelių: „Čia reiktų sakyti „nusileiskime jiems, nes jie nežino, ką daro”. Kaip galima kuo nors kaltinti žmogų, nemačius, ką jis padarė? Juk ir filme „Velnio nuotaka” yra scena, kur Vaiva Mainelytė maudosi ežere ir matosi jos nuogos krūtys. Tai gal sakykime, kad „Velnio nuotaka” yra erotinis ar pornografinis filmas?”, – ironizavo pašnekovas. Jis teigė, kad visa komanda koncertui ruošėsi labai atsakingai: „Nieko blogo nepadarėm, tai nebuvo kokia nors propaganda ir niekas mums už tai nemokėjo, nesiūlė ir neprašė to daryti”, – kalbėjo M. Vilčinskas ir patikino, kad Kultūros ministerijos specialistai turės galimybę pažiūrėti visą koncerto įrašą be jokių pauzių.

Šaltinis: lrytas.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas