Cigaretes vilnietis vežė dvigubame automobilio dugne

Ignalinos rinktinės pasieniečiams įkliuvo vilnietis, kontrabandinius rūkalus iš Latvijos gabenęs dvigubame automobilio BMW X5 dugne.

Praėjusį penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pasieniečiai Zarasuose sustabdė automobilį BMW X5 lietuviškais numeriais. Visureigis neseniai buvo į Lietuvą įvažiavęs iš Latvijos. Jį vairavęs 51 metų Vilniaus gyventojas taip pasimetė, kad pasieniečiams nesugebėjo pasakyti, kur ir kokiu tikslu važiuoja. Vyras paaiškino, kad jokių draudžiamų daiktų neveža.
Toks elgesys VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl automobilis buvo pristatytas į Puškų užkardą nuodugniam patikrinimui. Nuėmę BMW X5 slenksčius pasieniečiai aptiko įrengtą slėptuvę, pilną cigarečių pakelių. Kontrabandiniams rūkalams gabenti buvo specialiai pakeista automobilio konstrukcija ir įrengtas dvigubas dugnas.
Iš slėptuvės VSAT pareigūnai ištraukė 1 700 pakelių cigarečių „Winston Blue Compact” ir 22 pakelius „NZ Gold Super Slims” su Baltarusijos akcizo ženklais.
Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Bylą nagrinės teismas. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 2 896 iki 5 792 eurų ir 2002 m. pagaminto BMW X5 konfiskavimas.
Po apklausos vairuotoją VSAT pareigūnai paleido. Visureigis ir cigaretės saugomi Puškų užkardoje.

VSAT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas