Rokiškėnas bus teisiamas dėl krikštasūnio nužudymo

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir į teismą perduota nagrinėti žmogžudystės Rokiškio rajone byla. Mirtinu tapo vienintelis smūgis, pensininko suduotas savo krikštasūniui.

Rokiškio rajone, Kazliškio seniūnijoje gyvenęs 38 metų M. T. buvo nužudytas šiemet, gegužės 13-ą. Šiek tiek po 20 val. į kaimo daugiabutį atskubėję Greitosios medicinos pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį. Tame pačiame bute policijos pareigūnai sulaikė ir įtariamąjį, 66 metų nužudytojo krikšto tėvą V. K.
Pastarasis su žmona, M. T. teta, buvo vyrą priėmę kartu gyventi šiam grįžus iš įkalinimo vietos.
Tą vakarą bute vyko išgertuvės su kaimynais. Įtariama, kad svečiams išsiskirsčius, buto šeimininkas trenkė ant sofos sėdėjusiam M. T. per galvą metaliniu pelenų semtuvėliu. V. K. žmona iškvietė greitąją, tačiau medikai jos sūnėnui niekuo padėti nebegalėjo.
Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad rokiškėną pražudė vienintelis smūgis sunkiu, beveik 2 kilogramus sveriančiu, metaliniu įrankiu į galvą. Vyras patyrė sunkią traumą ir mirė beveik akimirksniu.
Ir nužudytasis, ir įtariamasis V. K. buvo neblaivūs. Pastarajam iškart po nelaimės buvo nustatytas 1,86 promilės girtumas (vidutinis girtumo laipsnis).
Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.
Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, ši tragedija tikriausiai įvyko dėl anksčiau tarp abiejų vyrų buvusių konfliktų. „Tą vakarą išgertas alkoholis greičiausiai paskatino senas nuoskaudas prasiveržti smurtu. Deja, net ir vienintelis smūgis buvo lemtingas – jaunas vyras patyrė mirtiną galvos traumą”, – sakė prokurorė.
V. K. pareikšti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo. Už tai LR baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.
Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas