Teismui perduota Visagino merės D. Štraupaitės byla

Į teismą nagrinėti perduota baudžiamoji byla, kurioje prekyba poveikiu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu bei teismo sprendimo nevykdymu kaltinama Visagino merė Dalia Štraupaitė. Kartu su ja dėl prekybos poveikiu bus teisiami dviejų bendrovių vadovai I. K. ir G. V.

Šį sudėtingą ir didelės apimties ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai vadovaujant Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams.
Įtariama, kad piktnaudžiaudama tarnyba Visagino merė pinigais bei kitomis vertybėmis ir paslaugomis galėjo gauti daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės naudos.
STT Panevėžio valdybos pareigūnų surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad merei D. Š. pareikalavus, bendrovių vadovai davė jai kyšių už palankių sąlygų sudarymą organizuojant ir vykdant Visagino savivaldybės viešuosius pirkimus bei operatyvų atsiskaitymą su šiomis bendrovėmis už suteiktas paslaugas.
Be to, D. Štraupaitei pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Įtariama, kad kai kurie Visagino savivaldybės darbuotojai darbo metu vykdė įvairius jos nurodymus, skirtus asmeniniams interesams patenkinti.
Ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų vertinimu, ši byla būtų pasiekusi teismą greičiau, jei kaltinamoji nebūtų atkakliai vengusi bendravimo su teisėsauga – už tai, kad ji net 8 kartus neatvyko į STT Panevėžio valdyboje turėjusias vykti apklausas, Panevėžio apygardos prokuratūra jai yra skyrusi 760 eurų baudą. Kaltinamoji taip pat kurį laiką naudojosi ir kandidato į Seimą teisiniu imunitetu. Galimybė perduoti bylą teisminiam nagrinėjimui atsirado tik tuomet, kai atsižvelgusi į prokuratūros prašymą Vyriausioji rinkimų komisija priėmė sprendimą šį imunitetą panaikinti.
Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą. LR Baudžiamasis kodeksas už piktnaudžiavimą tarnyba numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Prokuratūros ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas