„Mėnuo Juodaragis“ – festivalis festivalyje

Devynioliktasis savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis” rugpjūčio 26–28 dienomis kvies šventiškai pabaigti vasarą įsikūręs naujoje erdvėje – Dūburio ežero saloje prie Antazavės, Zarasų rajone. Ilgametes tradicijas puoselėjantis nepriklausomas renginys stebina festivalio lankytojus ne tik išskirtine muzikos, bet ir gausia kultūros bei meno programa.

Juodaragio amatų kiemas – tarsi festivalis festivalyje. Kasmet neišvengiamai augantis, margėjantis ir stebinantis, jis nuo ryto iki vakaro traukia ir didelius ir mažus. Šiemet Dūburyje – jau net ne kiemas, o visas amatų kaimas!
Tris dienas šurmuliuosiančiame amatų kieme rasite visko: nuo namų statybos iki muilo iš pelenų ir gausybę kitų amatų, kuriuose išbandę savo sumanumą bei jėgas galėsite smagiai patrypti amatų kiemo vakaronėje. Viliamės, jog šiemet būdami amatų kieme, aktyviai dalyvaudami įvairiose amatų dirbtuvėlėse apsijungsime tarsi šeima, gyvenanti tuose pačiuose namuose po vienu stogu ir patirsime baltiškajį namų gimimą mūsų dvasioje, suprasime, jog Lietuva yra visų mūsų namai, mūsų šaknys ir ištakos. Tai vieta, kurioje turime būti ir kurti, o, jei reikia, ir gimti iš naujo.

Visa festivalio programa: http://menuojuodaragis.lt/lt/programa

Organizatorių inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas