Geriausiems metų aplinkosaugininkams – apdovanojimai ir padėkos

Per iškilmingą Pasaulinės aplinkos dienos minėjimą praėjusį penktadienį buvo pagerbti ir apdovanoti geriausi Aplinkos ministerijos sistemos darbuotojai ir aplinkosaugai itin nusipelnę visuomenės atstovai. Už drąsą gelbėjant skendusį žveją padėkomis apdovanoti ir molėtiškiai Robertas Kuzma, Albertas Vaišvila ir Vaidas Vaišvila.

Garbingiausią ministerijos apdovanojimą – Česlovo Kudabos premiją – pelnė judėjimo „Už gamtą” vadovas dr. Algirdas Knystautas. Kitas apdovanojimas – Juozo Virbicko premija – už žuvų išteklių apsaugos ir žvejybos kontrolės veiklą šiemet skirtas Valstybinės miškų tarnybos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjui Kęstučiui Motiekaičiui ir Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vyriausiajam specialistui Giedriui Ladukui.

Išskirtiniu ministerijos Garbės ženklu pažymėtas buvęs Aplinkos apsaugos agentūros Aplinkos tyrimų departamento direktorius Bronislovas Giedraitis ir Aplinkos apsaugos agentūros Jūrinių tyrimų departamento direktorius Algirdas Stankevičius.

Ženklu „Už visuomeninę veiklą” pagerbtas miškininkas dendrologas, Aleksandro Stulginskio universiteto Arboretumo vedėjas doc. dr. Mindaugas Navasaitis – už nuopelnus ugdant būsimuosius miškininkus ir rengiant leidinius apie miško medžių ir krūmų įvairovę. Šiuo ženklu taip pat pagerbta Gražutės regioninio parko savanorė Jadvyga Vida Žilinskienė už įkurtą ir puoselėjamą unikalų Jūrų muziejų ir ilgametę savanorišką tarnybą parko Lankytojų centre.

Aktyviausi aplinkos sistemos darbuotojų talkininkai iš kitų valstybės institucijų, akademinės bendruomenės pažymėti aplinkos ministro padėkomis. Tai Lietuvos botanikų draugijos, Biologinės įvairovės tyrimo draugijos, Ekologinės žemdirbystės bendrijos „Gaja” narė Jadvyga Balvočiūtė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Artūras Jasinskas, UAB „Grota” direktorius Antanas Marcinonis, UAB „ARVI cukrus” aplinkos apsaugos inžinerijos projektų vadovas Giedrius Šlekys, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktorius Albinas Tebėra ir aktyvi visuomenės veikėja Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė.

Už nepriekaištingą 50 metų darbą Nusipelniusio aplinkosaugininko aukščiausiojo laipsnio ženklas įteiktas VĮ Valstybinio miškotvarkos instituto Kontrolės skyriaus vyriausiajam specialistui Jonui Zelvarui.

Geriausiais aplinkos apsaugos inspektoriais šiemet išrinkti trys regionų aplinkos apsaugos departamentų (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų (GGAI) pareigūnai: Egidijus Baltrušaitis, Marijampolės RAAD GGAI vyriausiasis specialistas, Darius Jurevičius, Kauno RAAD GGAI vyresnysis specialistas ir Vitalis Marozas, Klaipėdos RAAD GGAI viršininkas. Jiems įteikti Aplinkos ministerijos medaliai.

Visuomenės atstovams – ištikimiausiems gamtos bičiuliams, aplinkosauginių pilietinių akcijų iniciatoriams – kaip pagarbos ženklas buvo įteiktos gervių, Lietuvos gamtosaugos simbolio, skulptūrėlės. Jomis pagerbti: už pagalbą migruojantiems varliagyviams Vilniaus Vingio parke – Virginijus Opulskis, už pilietinių aplinkosauginių iniciatyvų rengimą ir jaunimo ekologinės sąmonės ugdymą – sostinės Antakalnio bendruomenės aktyvistė, Lietuvos geografų draugijos narė Nijolė Balčiūnienė, už pastangas organizuojant aplinkai ir sveikatai pavojingų elektroninių atliekų rinkimą – Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Artūras Jasinskas.

Už drąsą gelbėjant skendusį žveją aplinkos ministras padėkas pareiškė Utenos RAAD Molėtų r. agentūros vyriausiajam specialistui Robertui Kuzmai ir neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams Albertui Vaišvilai ir Vaidui Vaišvilai. Už tai, kad nepabijojo lipti ant plonyčio ledo, rizikavo gyvybe, kad išgelbėtų kitą žmogų, Vaidui Vaišvilai įteiktas ir specialus žvejo kostiumas.

Už gerus tarnybos rezultatus Pasaulinės aplinkos dienos proga ministras pareiškė padėkas 99 aplinkos sistemos darbuotojams.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas