Žvejai tikrinami ir naktį

Gegužės 2 dieną aplinkosaugininkai suplanavo ir atliko verslinės žvejybos, vykdomos Ignalinos rajone, patikrinimus. Šiuo metu migruojantys unguriai Ignalinos rajone gaudomi septyniolikoje vietų. Šiai žvejybai vykdyti konkurso būdu yra išduoti specialūs leidimai.

 

Susiruošus vykti į reidą, pareigūnus pasiekė informacija iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnų. Pranešta, kad prie Lazinkų kaimo tilto per Birvėtos upę sulaikytas asmuo su šešiais statomais tinklaičiais. Skubiai nuvykus į įvykio vietą išaiškinta, kad Rimaldiškės kaimo gyventojas ketino upės senvagėje žvejoti draudžiamu būdu ir draudžiamais įrankiais. Buvo parengęs virvę pertraukti tinklaičius per upę, jam buvo pasirengęs talkinti kaimynas, kuris tą virvę turėjo traukti, tačiau planus sujaukė akylai pasienio ruožą saugoję pareigūnai. Pilietis buvo sulaikytas nespėjęs padaryti pažeidimo. Jo bendras po sulaikymo ėmė skųstis sveikatos sutrikimais, todėl buvo išleistas namo gydytis, kadangi veiklos nebuvo pradėjęs, o už ketinimus pažvejoti juk nebaudžiama. Tinklų savininkui už draudžiamų žvejybos įrankių laikymą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimti tinklaičiai. Pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 144 eurų iki 289 eurų su įrankių konfiskavimu.
Tęsdami reidą pareigūnai patikrino keturias Ignalinos rajono vietas, kuriose buvo vykdoma verslinė žvejybą. Trims žvejams inspektoriai priekaištų neturėjo, o  Dringykščios upelyje žvejojusiam žvejui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už netinkamą Žvejybos žurnalo pildymą. Už šį pažeidimą gali būti skirtas įspėjimas arba bauda  nuo 14 iki 72 eurų.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas