Tarp nugalėtojų – „Pilnatvė“ iš Anykščių

Tarptautinės gimtosios kalbos dienos, vasario 21-osios, proga Valstybinė kalbos inspekcija jau aštuntus metus surengė Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursą, kuriuo siekiama skatinti būsimų įmonių vadovus, kad rinktųsi lietuviškus, taisyklingus, įdomius vardus. Vasario 19 dieną konkurso nugalėtojai pagerbti Kultūros ministerijoje.

Nugalėtojus sveikino kultūros viceministrė Patricija Poderytė, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė Daiva Vaišnienė, Kultūros ministerijos Meno ir kūrybinių industrijų departamento direktorė Irena Seliukaitė.
Praėjusiais metais Registrų centre buvo įregistruota daugiau kaip 10 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų. Renkant atsisakyta klubų, asociacijų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais. Tarp nugalėtojų nepateko ir tos įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos.
Kalbos inspekcija išrinko šiuos 2015 metais įregistruotus mažųjų bendrijų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių pavadinimus: „Atgiję raštai”, „Juokiasi puodas”, „Pasaka tikiu”, „Vyšnių sodai”, „Vyrai virtuvėje”, „Rami galva” iš Vilniaus, „Debesynas”, „Mikim”, „Protingieji kurmiai”, „Švaros vilkai” iš Kauno, „Pilnatvė” iš Anykščių, „Čiulba ulba” iš Birštono, „Šarkos drabužinė” iš Jonavos, „Kadagio dūmas” iš Kaišiadorių ir „Saldišius” iš Kelmės. Įmonių veiklos pobūdis įvairus: renginių organizavimas ir techninis aprūpinimas, maisto tiekimas, informacinių technologijų, valymo paslaugos, interjero dizainas ir dekoravimas, galanterijos, tekstilės, kosmetikos, mėsos gaminiai, prekyba saldumynais, drabužiais, valymo priemonėmis.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas