Rašė diktantą apie Ignaliną

Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka vasario 18 dieną ignaliniečius pakvietė dalyvauti Ignalinos miesto 150-mečiui ir Tarptautinės gimtosios kalbos dienai skirtoje akcijoje „Rašome diktantą apie Ignaliną”. Į bibliotekos skaityklos salę susirinko 40 žmonių – bibliotekos bičiulių, skaitytojų, savivaldybės ir kitų įstaigų atstovų. Bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė sakė, kad šia prasminga akcija pradedamas jubiliejinių renginių ciklas. Susirinkusiuosius ji kvietė didžiuotis Ignalinos kraštu, savimi, lietuvių kalbos gražumu.

Diktanto teksto autorė – Ignalinoje gyvenanti rašytoja Gintarė Adomaitytė. Jos kūrinys „Apie Ignaliną, baltąjį namą ir rūką” buvo parašytas 2015 metais ir prieš kelis mėnesius išspausdintas literatūriniame žurnale „Metai”. Sutrumpintas jo variantas pritaikytas diktantui. Tekstą skaitė ir diktavo rašytojos vyras Marius Kraptavičius. Diktantą rašiusiems malonu buvo įsijauti į rašytojos išgyvenimus, patirtus Ignalinoje, klausytis gražaus meninio žodžio skambesio. Svarbiausias dalykas – visi rašė atsipalaidavę, nejausdami įtampos, nes žinojo, kad nebus vertinamas jų rašybos ir skyrybos išmanymas. Kiekvienas diktanto klaidas galėjo ramiai pasitikrinti namuose.

Diktantas bibliotekoje buvo tarsi repeticija prieš Nacionalinį diktantą, kuris visoje Lietuvoje bus rašomas kitą šeštadienį, vasario 27 dieną.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas