Anykščiuose – „Naujų vėjų“ bendruomenė

Anykščių „Naujų vėjų” bendruomenė tapo Žinių radijo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamo bendruomenių konkurso „Tai mes!” dalyviais. Siekdama skatinti bendruomenių kūrimąsi Lietuvoje, projekto „Tai mes!” komanda šiemet aplankys 25 Lietuvoje veikiančias bendruomenes,  galinčias pasigirti geraisiais bendruomenių veiklos pavyzdžiais, patirtimi ir žiniomis.

Anykščių „Naujų vėjų” bendruomenė tiksliai atitinka savo pavadinimą – ši daugiau kaip metus veikianti žmonių grupė iš tiesų pučia naujų vėjų miesto gyvenime. Bendruomenės branduolį sudaro jauni, išsilavinę, aktyvūs žmonės, dalis jų gyvenę užsienyje, kurie savo ateitį sieja būtent su Anykščiais. Iš noro kurti savo gyvenimą ir daryti tai kartu su bendraminčiais ir kilo pagrindinė „Naujų vėjų” idėja. Organizuodama kultūrinę ir visuomeninę veiklą, bendruomenė intensyviai bendradarbiauja su savivaldybe, miesto biblioteka ir verslu – tai yra su kempingu, kurio teritorijoje yra įrengusi indėnišką tipį. Ši kūginė palapinė veikia ir kaip pagrindinis bendruomenės štabas, ir kaip simbolis.
Filmuojant Žinių radijo laidą „Tai mes” „Naujų vėjų” bendruomenės nariai turėjo atskleisti savo bendruomenės privalumus, papasakoti, kas juos vienija, kaip atrodo jų kasdienybė, o bendruomenės komandiškumą – įrodyti  pereinant per įsivaizduojamą upę.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas