Atminimo medaliais „Tarnaukite Lietuvai“ apdovanoti du visaginiečiai

Kovo 30 dieną Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre įvyko Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai” laureatų apdovanojimo ceremonija. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai” Seimo valdyba įsteigė 2011-aisiais minint rašytojos, Steigiamojo Seimo narės, Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 150-ąsias gimimo metines. Medaliai skiriami už darbą valstybės labui ir jos gerovei, pozityvių idėjų, brandinančių visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą, sklaidą ir įgyvendinimą.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai” ir vardiniu medalio liudijimu apdovanoti 25 laureatai – po penkis iš kiekvienos kategorijos. Apdovanojimus įteikė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė ir Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.
Šie metai ypatingai reikšmingi ir Visaginui – net du visaginiečiai buvo pagerbti iškilmingoje ceremonijoje. Nominacijoje „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui” medaliu apdovanota Visagino „Verdenės” gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Lilija Ramanauskienė ir nominacijoje „Už visuomeniškai aktualią publicistiką” pagerbtas publicistas, „Atgimimo” gimnazijos istorijos mokytojas dr. Algirdas Kavaliauskas.
Kartu su laureatais renginyje dalyvavo ir juos pasveikino Visagino savivaldybės mero pavaduotoja Elena Čekienė bei abiejų gimnazijų direktorės Elvyra Telksnienė ir Vanda Beinorienė.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas