Pošventinė medžioklė: išmėsinėtas briedis, už kurį teks pakloti per 11 tūkstančių litų

Regis, praėjusios Kalėdos nebuvo tokios sočios trim ignaliniečiams, kurie iškart po švenčių nusprendė sumedžioti briedį ir draugiškai pasidalyti skerdiena. Apie tai aplinkosaugininkams pranešė brakonierių veiksmus stebėję žmonės.

Norėdami įsitikinti pateiktos informacijos tikrumu, Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Visagino savivaldybės ir Ignalinos rajono agentūrų pareigūnai atvyko į Ožionių kaimą (Ignalinos r.). Pagal sniege aptiktus pėdsakus nustatyta, kad šį kartą brakonieriavo trys asmenys, to paties kaimo gyventojai.
Tačiau šviežia miško žvėries mėsa pasimėgauti panorę brakonieriai pasidžiaugti nespėjo – į jų kiemą užsuko nelaukti svečiai – aplinkosaugininkai. Aiškindamiesi pažeidimo aplinkybes, jie nustatė, kad pilietis A. S. miške pastatė kilpą ir tokiu būdu neteisėtai sugavo suaugusią briedę. Pargabenti ir išdoroti neteisėtai sugautą laimikį jam padėjo G. S. ir R. R.
Brakonieriams šis sumanymas kainavo ypač brangiai: jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, taip pat konfiskuota nelegaliu būdu įgyta skerdiena. Pažeidėjams teks sumokėti 11508 litus ir taip atlyginti gamtai padarytą žalą.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas