Ignalina „užkrėtė“ ir kitas Utenos regiono savivaldybes

Utenos regiono savivaldybėse – Utenos, Molėtų, Anykščių, Ignalinos, Zarasų ir Visagino – šiemet jau atnaujinta ar bus baigta atnaujinti 70 senų daugiabučių. „Tai tikrai nemažas skaičius vienam regionui. Tiek daugiabučių 2011 m. buvo atnaujinta visoje šalyje. 2012-ųjų renovacijos rezultatai Lietuvoje dar menkesni – modernizuoti tik 37 namai. Padėtis visiškai pasikeitė, kai patvirtinome naują renovacijos šalyje modelį ir į ją įtraukėme savivaldybes”, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Užkrečiančiu pavyzdžiu kitoms Utenos regiono savivaldybėms, pasak viceministrės, tapo Ignalina. Čia šiemet jau renovuota 30 daugiabučių, bus baigti dar 42. Molėtuose renovuoti 6 namai, dar 13 bus baigti. Anykščiuose renovacijos privalumus pajus 13, Utenoje 2 daugiabučių gyventojai.
Pasak viceministrės, Ignalinos, kuri baigia atnaujinti visus neefektyviai energiją naudojančius daugiabučius, pavyzdys rodo, kad savivaldybės pajėgios įgyvendinti tokių namų modernizavimo programas. Tai patvirtina renovacijos proceso eiga ir kitose savivaldybėse – įgyvendinant Daugiabučių atnaujinimo programą, iš viso parengti ir suderinti 2728 investicijų planai. 746 šalies daugiabučiai jau yra atnaujinti arba atnaujinami. 1565 namai laukia pastolių – jų modernizavimo projektams gyventojai jau yra pritarę.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas