Lediniame tvenkinio vandenyje – skęstančio žvejo drama

Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams sausio 3-os dienos vidurdienį pavyko išgelbėti Pagojės tvenkinyje skendusio senolio gyvybę. Devintąją dešimtį pradėjęs vyras tądien žvejojo, deja, apvirtus valčiai, atsidūrė šaltame vandenyje. Jeigu ne Anykščių savivaldybės Viešintų ugniagesių komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas, ši istorija galėjo baigtis tragiškai. Vaikinas, tądien važiuodamas į miestą, pastebėjo tvenkinyje valtimi plaukiojantį žvejį.

Grįždamas atgal, Eitautas, dirstelėjęs tvenkinio pusėn, žvejo nebematė. Užuot važiavęs toliau  vaikinas sustabdė savo automobilį ir nuskubėjo tvenkinio link. „Pamačiau, kad žmogus jau vandenyje. Jis laikėsi įsitvėręs į valtį. Mane ir jį skyrė gal penkiasdešimt metrų. Tuoj pat paskambinau 112. Raginau žmogų laikytis įsikabinus į valtį, kol atvyks ugniagesiai. Jie pasirodė po kelių minučių”, – apie savo žygdarbį pasakojo E. Motiejūnas.

„Gavus iškvietimą, kad skęsta žmogus, išskubėjo dviejų skyrių ugniagesiai. Pakeliui jie užsivilko vandens nepraleidžiančius kostiumus ir gelbėjimosi liemenes. Žinojome, kad brangi kiekviena sekundė. Atvažiavę iš pradžių vandenyje pamatėme tik valtį, o paskui – ir žmogų, kuris laikėsi įsitvėręs į jos kraštą. Ugniagesys Evaldas Kanapeckas su virve skubiai nuplaukė skęstančiojo link. Paskui jį į pagalbą skubėjo ir ugniagesys gelbėtojas Žydrūnas Žarskus,” – gelbėjimo darbų seką dėstė pamainos vadas Mantas Bagdzevičius.
Į krantą ištrauktas žvejys buvo taip nusikamavęs ir sušalęs, kad neįstengė net atsistoti. Jo buvo pasiteirauta, ar jis žvejojo vienas. Vyras patvirtino, kad su juo daugiau žvejų nebuvo. Ugniagesiai jį pakėlė nuo žemės ir ragino judinti kojas. Nuvilkę striukę ir megztinį, vyrą  jie apgaubė užklotu ir nuvedė iki kelio, kur nelaimėlį perėmė medikai.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, šiais metais šalies vandens telkiniuose nuskendo keturi žmonės. Pernai ugniagesiai ištraukė 120 skenduolių (iš jų 13 vaikų). Praėjusiais metais ugniagesiams pavyko išgelbėti 41 skęstantįjį, iš jų – keturis vaikus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas