Rankų darbo lėlės – puiki dovana ir daug šiltų emocijų

Gruodžio 8 dieną Ignalinos kultūros ir sporto centre surengta edukacija „Stebuklingas lėlių pasaulis“ su Švenčionių krašto menininke Veronika Garbuliene. Ši popietė buvo puiki proga kelioms valandoms užsimiršti, sugrįžti į vaikystę, pasaką ir pajusti kūrybos džiaugsmą.

Veronika Garbulienė dalyvauja įvairiose parodose, mugėse ir džiaugiasi savo kūryba galėdama gaivinti senąsias tradicijas. Moteris augina tris berniukus ir visą savo laisvalaikį skiria dailiesiems amatams. Ji siuva lėles, kitus žaislus, etninių motyvų drabužius, siuvinėja staltieses, kuria namų puošmenas, suvenyrus. Tačiau visų mylimiausios jai yra lėlės. Tokios šiltos, mielos, aprengtos lietuviškomis drobulėmis ir linu. Vienos Veronikos lėlės daromos ant medinio pagrindo ir turi medžio veidukus, kitos gi primena tas, kurias savo vaikams darydavo mūsų promočiutės. Jos imdavo drobės gabalą ir tiesiog susukdavo lėlę… Taip sulankstyti lėlę, o paskui ją aprengti tautiniais rūbeliais išmoko ir mokymų dalyvės. Bene tris valandas kiekviena plušėjo prie savo lėlės, ją dailino, puošė, o paskui visos džiaugėsi lėlių ekspozicija ir kiekviena savąją lyg didžiausią dovaną namo parsinešė. Ką gali žinoti, gal taip užsidegę ir namuose pradės kurti lėles ir taip dalintis mūsų senuoju paveldu, kuris kiekviename laikmetyje įgyja vis naują prasmę.

Veronika Garbulienė pasakojo, kaip džiaugiasi vaikai, gavę dovanų jos lėlę ar siūtą arkliuką ant lazdos, kurį apžergę smagiai jodinėja ir bent trumpam užmiršta telefonus, kompiuterius. Veronika Garbulienė dalyvaus ir gruodžio 14 dieną Ignalinos kultūros ir sporto centre vyksiančioje kalėdinėje mugėje.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas