Naujiems mokslo metams artėjant

Rugpjūčio 29 dieną savivaldybėje vyko Ignalinos rajono švietimo ir ugdymo įstaigų vadovų pasitarimas. Sveikinimo kalboje Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas visiems palinkėjo gerų mokslo metų, gražios artėjančios šventės, tvirtybės ir optimizmo ateičiai, glaudesnio bendradarbiavimo, šiltesnių santykių, kad visiems pavyktų bendrauti ne kaip biurokratams, o kaip atsakingiems žmonėms, ieškantiems išeičių ir sprendimų.

Meras sakė, kad šis rugsėjis jam ypatingas ir jaudinantis. Pirmą kartą kaip meras jis kartu su švietimo bendruomene pradeda mokslo metus ir išleidžia savo dukrą į pirmąją klasę. Gimnazijų, progimnazijos, mokyklų, Ignalinos kultūros ir sporto centro, Švietimo pagalbos tarnybos direktoriams meras įteikė po gėlę ir kiekvienam jų išsakė asmeninį palinkėjimą, pasidalijo savo mintimis ir pastebėjimais apie įstaigų veiklą, apsilankymų metu pastebėtus dalykus, viltis ateičiai.

Meras ypač pasidžiaugė Didžiasalio „Ryto” gimnazijos mokinių pasiekimais (abitūros egzaminuose gauti net keturi šimtukai), visos gimnazijos bendruomenės kraštotyrine veikla, puoselėjamu muziejumi bei puikiu savo krašto istorijos ir kultūros reprezentavimu. Sveikintos tvirčiausiai švietimo skersvėjuose stovinčios Ignalinos gimnazija, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija, už gražią veiklą dėkota Miko Petrausko muzikos, „Šaltinėlio” mokykloms. Ignalinos kultūros ir sporto centrui meras linkėjo kokybiškais meno ir sporto renginiais kelti rajono įvaizdį. Dūkšto mokyklai – neprarasti optimizmo ir drąsos žvelgiant į gana sudėtingą ateitį. Švietimo ir ugdymo įstaigų vadovus sveikino ir sėkmingų bei įsimintinų mokslo metų linkėjo savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė.
Švietimo sritį kuruojantis mero pavaduotojas Manfredas Žymantas visiems linkėjo kantrybės ir aptarė svarbiausius dalykinius aspektus. Vicemeras pristatė švietimo aktualijas  iš Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotos konferencijos ,,Socialinis teisingumas švietime – bendros pastangos dėl kiekvieno vaiko sėkmės”. Su Švietimo ir kultūros skyriaus darbuotojais buvo aptarti rajono švietimo bendruomenei aktualūs klausimai, susiję su vaikų ugdymo organizavimu, ugdymo prioritetais, mokyklų vidaus dokumentais ir kt. Akcentuota, kad šiais mokslo metais daugiausia dėmesio bus skiriama skirtingiems mokinių poreikiams, kūrybiškumo, pilietiškumo ugdymui, šiuolaikinės ugdymo aplinkos kūrimui.
Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackomienė pristatė naujoves: nuo mokslo metų pradžios įsigalioja keletas naujų dokumentų, susijusių su mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modeliu; keičiasi praleistų pamokų pateisinimo tvarka, kadangi nebebus išduodamos gydytojų pažymos dėl ligos; mažėjantis mokinių skaičius skatina mąstyti apie mokyklų tinklo pertvarką ateityje.
Vedėja minėjo, kad švietimas visuomet buvo ir lieka kaip pagrindinis rodiklis siekiant pažangos bet kurioje srityje. Labai svarbu atsižvelgti į besimokančiųjų poreikius ir galimybes, juk visuomeninė pažanga pasiekiama tik užtikrinant kiekvieno individualią pažangą. O tai ir yra svarbiausias kiekvienos mokyklos tikslas šiandien. Linkėta jo siekti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas