Visaginiečiai bus teisiami dėl sukčiavimo organizuotoje grupėje

Baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl organizuotoje grupėje vykdyto sukčiavimo. Į teisiamųjų suolą netrukus sės keturi Visagino gyventojai, interneto portaluose skelbę apie neva parduodamas transporto priemones, nekilnojamąjį turtą bei įvairius daiktus, už kuriuos iš pirkėjų išviliodavo avansą ir pradingdavo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.
Policijos pareigūnai galimai organizuotoje grupėje sukčiavusius asmenis išaiškino gavę kriminalinės žvalgybos informacijos ir pradėję ikiteisminį tyrimą. Kaltinimai šioje byloje pareikšti 40-mečiui R.G., tuo metu atlikusiam bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje ir laisvėje buvusiems 40 metų S. G., 43 metų V. P. ir 35 metų D. M. Visi jie – Visagino gyventojai.
Manoma, kad veikdami organizuotoje grupėje, minėti visaginiečiai populiariuose Lietuvos internetiniuose tinklalapiuose skelbdavo apie parduodamus automobilius, kitas transporto priemones, butus ar kitus daiktus, nors iš tiesų jais nedisponavo. Iš susidomėjusių skelbimais pirkėjų būdavo prašoma pervesti avansą į banko sąskaitas, priklausančias įvairiems kaltinamųjų surastiems asmenims, o pažadėtų prekių pirkėjai nesulaukdavo. Manoma, kad vėliau šiuos pinigus visaginiečiai pasidalindavo tarpusavyje, dalis pinigų keliaudavo į bausmę pataisos namuose atliekančių asmenų sąskaitas.
Tyrimo duomenimis, nuo kaltinamųjų 2017 metais vasario-rugpjūčio mėnesiais galimai nukentėjo keliasdešimt patiklių Lietuvos gyventojų. Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinta 17 asmenų, jiems padaryta turtinė žala siekia nuo 200 iki 2 tūkst. eurų. Dalis nukentėjusiųjų, supratę, kad tapo sukčių aukomis, iš viso nesikreipė į teisėsaugą ir tik policijos pareigūnų pastangomis buvo surasti, o šie nusikaltimai buvo išaiškinti.
Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.
Policijos pareigūnai perspėja neužkibti ant sukčių skelbimų apie parduodamus daiktus. Paprastai jie pirkėjus vilioja gerokai mažesnėmis, nei rinkos, kainomis. Taip pat, nesusitikę su pardavėju ir neapžiūrėję daikto, nesutikite mokėti avanso, venkite pirkti virtualiai, matydami vien nuotraukas internete.

LR Prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas