Prie Laimės žiburio bus šalinami virstantys medžiai

Anykščių rajono savivaldybės administracija inicijavo miško prie Laimės žiburio ant Liudiškių kalvos tvarkymą – pavojingai pasvirusių, pažeistų, nudžiūvusių medžių pašalinimą. Tokių medžių  VĮ Valstybinių miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio miškininkai pažymėjo 326.

Laimės žiburio kalvą juosiantis miškas yra Anykščių miesto teritorijoje, todėl Anykščių rajono savivaldybės administracija kreipėsi į VĮ Valstybinių miškų urėdiją dėl pažeistų ir ligotų medžių sutvarkymo. Leidimai šiame miške vykdyti atrankinius sanitarinius kirtimus buvo derinti su  Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos ir Valstybine miškų tarnyba.

„Tai labai populiari miesto vieta, į kurią plūsta lankytojai įvairiais metų laikais, tad aktualu, kad ji būtų patraukli akiai ir, svarbiausia, saugi vaikščioti. Būtina pašalinti džiūstančius, kai kur jau virstančius, medžius”, – apie numatomus sanitarinius kirtimus pasakojo VĮ Valstybinių miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio vadovė Monika Sirgėdienė.
Valstybinių miškų urėdijos miškininkai jau įvertino 16 ha miesto miško teritoriją prie Laimės žiburio, atrinko ir sužymėjo pavojingus, sausus, ligotus ir kenkėjų užpultus medžius, kuriuos reikia kirsti.
„Miškas yra kalvotoje vietoje, jame ir žiemos metu lankosi žmonės, todėl sanitariniam kirtimui atlikti ieškojome tokio sprendimo, kuris mažiausiai trikdytų įprastą miestiečių ir miško gyvenimą. Nenaudosime sunkios miško kirtimo technikos, sužymėtus medžius parduosime nenukirstu mišku”, – kalbėjo M. Sirgėdienė.
Valstybinių miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio vadovė M. Sirgėdienė priminė, kad   miestų miškai priskiriami rekreaciniams miškams. Miško tvarkymo darbai juose turi būti baigti iki kovo 15 d., kad netrukdytų perintiems paukščiams.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas