Teismui perduota byla dėl zarasiškės tarnautojos kyšininkavimo

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmams perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai kyšininkavimu pareikšti buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Zarasų skyriaus vyresniajai specialistei G. P.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas STT Panevėžio valdybos pareigūnams gavus informaciją, kad NŽT Zarasų skyriaus vyresnioji specialistė G. P., tvarkydama dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo, iš vieno ūkininko galimai pareikalavo kyšio.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad minėtoji vyresnioji specialistė G. P., tvarkydama dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo bei nuomos, reikalavo, priėmė kyšius iš dar penkių ūkininkų. Šioje byloje kaltinami ir kyšius mokėję du ūkininkai. Kaltinamoji G. P. tyrimo metu buvo atleista iš užimamų pareigų.
Baudžiamajame kodekse už kyšininkavimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų, už papirkimą – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

STT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas