„Utenos trikotažo“ gaminys pelnė sidabro medalį

Kasmetiniame „Lietuvos metų gaminio“ konkurse bendrovės „Utenos trikotažas“ valdomo prekių ženklo „About“ produktas – ekologiška Tencel pluošto ir Merino vilnos liemenėlė – buvo įvertintas sidabro medaliu. Tai ne pirmas apdovanojimas, kurį „Utenos trikotažas“ pelno dėl savo išskirtinio dėmesio ekologiškai gamybai. Tekstilės inovacijos ir ypatingas dėmesys aplinkosaugai pastaraisiais metais dominuoja tekstilės pramonės ateities prognozėse.

Šios „About” prekių ženklo moteriškos liemenėlės išskirtinumas – unikali sudėtis ir neįprastas dizainas. Gaminio sudėtyje yra tencelio – celiuliozinio lajocelio pluošto, gaminamo tik iš griežtai kontroliuojamų miškų medienos, ir dėl savo 100 proc. biologinės kilmės suyrančio gamtoje be jokių neigiamų liekamųjų pasekmių. Gaminio sudėtyje esanti vilna taip pat atkeliauja iš aukščiausius gamybos ir etikos standartus atitinkančių ūkių, kuriuose gyvuliai auginami atviruose netręšiamuose laukuose, nepatiria skausmo ar streso. Gaminio medžiaga pasižymi ypač geromis drėgmės garinimo savybėmis, yra higieniška – neleidžia daugintis bakterijoms, nedirgina net jautrios, į alergijas linkusios odos.

Įvertino tarptautiniai pardavimo partneriai

Produktas tarptautinei rinkai pirmą kartą buvo pristatytas 2018 m. žiemą Paryžiuje vykstančiose parodose ir iškart pastebėtas tarptautinių pardavimo partnerių, kurių gretose – viena įtakingiausių parduotuvių Prancūzijos sostinėje „Merci”. Šiuo metu „Lietuvos metų gaminio” sidabru įvertintu produktu prekiauja elektroninė ir fizinės „Utenos trikotažo” parduotuvės, prekyba vyksta ir ilgametę patirtį turinčiose konceptualiose parduotuvėse Austrijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Japonijoje, P. Korėjoje, JAV.

Sąmoningą gamybą skatina ir pirkėjai, ir užsakovai

„Pasaulinės tekstilės pramonės tendencijos pastaruoju metu visu pajėgumu krypsta į ekologišką ir tvarią gamybą ir su tuo susijusias inovacijas. Šią tendenciją įžvelgėme dar 2012 metais, o nuo 2014-ųjų labai tikslingai tam ruošėmės – investavome į laboratorinius tyrimus, detaliai peržiūrėjome kiekvieną gamybos proceso etapą. Mūsų gamyboje jau seniai nenaudojamos kenksmingos medžiagos – nedideli nepageidaujamų cheminių medžiagų kiekiai fiksuojami tik atskiruose gamybos etapuose, tačiau ir jie nėra žalingi nei žmogaus sveikatai, nei aplinkai”, – sakė „Utenos trikotažo” generalinis direktorius Algirdas Šabūnas.
Nuo 2017 metų „Utenos trikotažas” oficialiai prisijungė prie „Greenpeace” projekto „Detox” ir iki 2020 m. savo gamybos grandyse įsipareigojo eliminuoti žaliavas, galinčias turėti neigiamą poveikį žmogui ar aplinkai. SBA koncerno grupei priklausantis „Utenos trikotažas” yra vienintelė šioje kampanijoje dalyvaujanti Lietuvos bendrovė ir viena iš kelių pasaulyje, kuriose veikia vertikaliai integruotas gamybos ciklas, t. y., po vienu stogu vykdomi visi gamybos procesai nuo medžiagų gamybos iki galutinio produkto, paruošto dėvėjimui.

„Utenos trikotažo” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas