Nauja laisvalaikio erdvė anykštėnams primins apie prosenelių palikimą

Anykščiuose duris atvėrusi neformali susitikimų bei užsiėmimų erdvė, laisvalaikiui ir edukacinei veiklai jau buria įvairaus amžiaus miestiečius. Anykščių „Naujų vėjų” bendruomenės projektas „Gyvenimo ratas“ pavasarį laimėjo „Maximos“ iniciatyvų konkursą „Mes – bendruomenė“ ir gavo 8 tūkst. eurų finansavimą.

„Ketvirtus metus vykstančios programos „Mes – bendruomenė” šių metų siekis – mažinti atskirtį ir skatinti dialogą tarp skirtingų kartų. Norime padėti bendruomenėms sukurti draugišką kaimynystę, kurioje laukiamas jaustųsi kiekvienas. Šių metų programos laimėtojai – Anykščių „Naujų vėjų” bendruomenė – vienija įvairių kartų atstovus. Projekto įgyvendinimas ne tik padėjo sukurti naują, neformalią susitikimų ir užsiėmimų erdvę Anykščių miesto centre, bet taip pat sujungė skirtingo amžiaus žmones bendram tikslui ir laisvalaikiui”, – sakė „Maximos” generalinė direktorė Kristina Meidė.
Laimėję „Mes – bendruomenė” iniciatyvų konkursą, anykštėnai galėjo įgyvendinti ilgai puoselėtą svajonę – įkurti neformalią erdvę, skirtą bendrauti, kurti bei suburti įvairių kartų atstovus, skatinti atrasti ryšį su gamta. Projekto autoriai laisvalaikio zoną apsodino dešimtimis augalų taip sukurdami žaliąją erdvę, o jos centre pastatė kūgišką palapinę – tipį, kuris tapo simboline bendruomenės susibūrimo vieta. Anykštėnai čia planuoja organizuoti paskaitas bei edukacinius užsiėmimus, rengti įvairias dirbtuves, sveikatingumo mokymus.
Anykščių „Naujų vėjų” bendruomenės pirmininkė Irma Laurinavičiūtė sakė, kad naujai įrengta erdvė netruko pelnyti vietos gyventojų pripažinimo. „Drąsiai galiu teigti, jog žalioji zona jau tapo miesto traukos centru – anykštėnai čia susirenka ne tik pabendrauti, bet ir sudalyvauti aplinkos tvarkymo darbuose. Šis projektas ne tik padėjo mums sukurti gražesnę aplinką, bet ir praturtino kasdienybę. Planuojamų edukacinių užsiėmimų metu, bendruomenės nariai turės galimybę pasisemti žinių ir apie mūsų protėvius, jų puoselėtus amatus”, – teigia I. Laurinavičiūtė ir priduria, kad jaunimas itin aktyviai prisideda prie žaliosios zonos kūrimo ir puoselėjimo.
I. Laurinavičiūtė tikisi, kad nuo šiol miesto svečiai, aplankę žymųjį Puntuko akmenį bei užsukę pasivaikščioti po Anykščių šilelio medžių lajų taką, užuks ir į „Gyvenimo rato” erdvę po atviru dangumi.

„Maximos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas