„Palikta kava“ Anykščiuose skirta vaikams

Daug dėmesio sulaukęs ir abejingų nepaliekantis projektas „Palikta kava“ Anykščiuose esančiuose kavos namuose lapkričio 15-ą vyko jau trečiąjį kartą. Tai socialinė akcija, kurios metu perkant vieną kavos puodelį, kitas dovanojamas jo neišgalinčiam įsigyti žmogui. Iš užsienio atkeliavusi tradicija prigijo ir šios iniciatyvos Anykščiuose pradininkams „Coffee hill Anykščiai“. Šįkart, vietoj kavos, buvo vaišinama kakava ir pieno kokteiliais. O renginio svečiais tapo vaikų globos namų auklėtiniai.

Anot idėjos iniciatoriaus, „Coffee hill Anykščiai” vadovo Gyčio Šapokos, akcijos metu buvo surinkta per šimtą gėrimų, o idėja pavaišinti jais vaikus –  nauja tradicija.
„Dar prieš pradėdamas savo verslą buvau girdėjęs apie šią socialinę akciją. Anykščiuose šios akcijos niekas nevystė, todėl patiems su ja startuoti mums pasirodė puiki mintis. „Paliktą kavą” organizuojame jau trečius metus. Kaip ir praėjusiais kartais, prie organizavimo prisidėjo Anykščių kultūros centras. Idėja pavaišinti būtent vaikus gimė netikėtai. Du kartus iš eilės kvietėme vietinius, kavos nusipirkti negalinčius senukus, šįkart džiaugsmo suteikėme kitiems likimo nuskriaustiems – Aulelių vaikų globos namų, Jokūbavos šeimynos ir „Gelbėkit vaikus” Raguvėlės vaikų dienos centro globojamiems vaikams. Jie mūsų ateitis – kodėl jiems nepraskaidrinus dienos? Be to, iškart atsakome į klausimą, jog kava jų nevaišinome. Pasirinkti jie galėjo iš vaikams pritaikyto meniu: kakavos, kokteilių, desertų”, – šypsojosi G. Šapoka.
Programoje – lavinamieji žaidimai, muzika ir eksperimentų erdvė. Kaip teigė renginio organizatorius, tai gerų žmonių nuopelnas.
„Kaip ir kasmet, norėjome paruošti pilną programą. Vaikams šiandieną skirtos net kelios erdvės: savo jėgas jie galėjo išbandyti moksliniuose eksperimentuose, eksponatų, pusiausvyros žaidimų, dėlionių, muzikos instrumentų, stalo žaidimu rungtynėse ir užsiėmimuose. Taip pat turėjome ir dirbtuvėles vaikams. Čia jie galėjo pasigaminti po dovaną.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas