Pasieniečiams įkliuvo būrys nelegalų

Ignalinos rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė neteisėtai į Lietuvą atklydusią migrantų grupę – 4 irakiečius ir 16, pirminiais duomenimis, Afganistano piliečių. Pastarieji neturėjo jokių tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Antradienį popiet ties Ignalinos rajono Dysnos kaimu tarnybiniu automobiliu patruliavę Ignalinos pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai pastebėjo vietinės reikšmės keliu einančią didelę asmenų grupę.

Privažiavus arčiau paaiškėjo, kad tai yra 4 Irako ir 16, manoma, Afganistano piliečių.

Du vyrai ir dvi moterys turėjo savo vardais išduotus Irako piliečių pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Likusieji 16 migrantų – 3 vyrai, 5 moterys ir 8 nepilnamečiai – jokių dokumentų VSAT pareigūnams nepateikė ir prisistatė Afganistano piliečiais.

Užsieniečiai su savimi turėjo krepšius bei kuprines su asmeniniais daiktais.

Vietovę tikrinę pasieniečiai Dysnos upės pakrantėje aptiko grupės žmonių žolėje išmintą brydę. Minėtu vandens telkiniu eina Lietuvos ir Baltarusijos valstybių siena. Nuo čia iki migrantų sulaikymo vietos – pusė kilometro.

Sulaikytuosius VSAT pareigūnai apklausė dalyvaujant vertėjams. Trečiadienį migrantai pateikė prašymus dėl laikino teritorinio prieglobsčio suteikimo Lietuvoje.

Reikiamus dokumentus užpildę Ignalinos rinktinės pasieniečiai apie tai nustatyta tvarka informavo Migracijos departamentą.

Migrantų grupė laikinai apgyvendinta Tverečiaus ir Švenčionių užkardose.

Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl irakiečių ir afganistaniečių perkėlimo į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje bei Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas