Anykščiuose diskutavo apie kurortinių teritorijų dabartį ir ateitį

Birželio 19 dienos popietę Anykščių menų inkubatoriuje–menų studijoje Anykščių rajono savivaldybės mero Kęstučio Tubio kvietimu susitiko penkių Lietuvos savivaldybių, turinčių kurortinės teritorijos statusą, merai: Anykščių rajono savivaldybės meras K. Tubis, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybių turizmo centrų atstovai ir administracijų specialistai, kuruojantys turizmo sritį.

Pasitarimo metu buvo siekta aptarti du pagrindinius klausimus: teisinį kurortinių teritorijų statusą, šių teritorijų vaidmenį Kurortų asociacijoje bei galimybes vystyti ir populiarinti bendrą kurortinių teritorijų tinklą, sujungti ne tik lankytojams siūlomas veiklas, bet ir jų viešinimui taikyti bendrus rinkodaros principus.

Po dalykinio susitikimo skirta laiko pažinčiai ne tik su Anykščių turizmo naujovėmis, bet ir infrastruktūros plėtros projektais, iš dalies finansuotais Anykščių rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Svečiai aplankė atnaujintą ir visai neseniai atidarytą centrinį Anykščių miesto stadioną, taip pat jau kurį laiką veikiantį Jono Biliūno gimnazijos stadioną, atnaujintas ir modernizuotas Anykščių kultūros centro bei Anykščių baseino „Bangenis” erdves.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas