„Puntuko bėgimas“ sumušė rekordus

Tarptautinę darbo dieną anykštėnai ir miesto svečiai paminėjo ypatingai. Gausi sportininkų minia dalyvavo seniausiame Lietuvoje, jau 55-tąjį kartą vykstančiame bėgime „Anykščiai–Puntuko akmuo–Anykščiai“. Sporto šventės dalyviai sumušė rekordą – per 200 bėgikų apibėgo Puntuką.

Kaip teigė šventės organizatorius, Anykščių kūno kultūros ir sporto centro vadovas Žilvinas Ovsiukas, šis bėgimas suvienijo jaunus ir senus.

„Džiaugiamės matydami tokį gausų būrį sportui ir sveikam gyvenimo būdui atsidavusių žmonių. Šiandien trasas Anykščių šilelyje išbandė ir saugusieji, ir vaikai, taip pat dalyvavo ir ne viena komanda, pasipuošusi išskirtinėmis aprangomis. Komandoms šiais metais buvo skiriamas išskirtinis dėmesys. Kiekvienais metais taip laisvalaikį praleisti pasiryžusių vis daugiau. Viliamės, jog ši tendencija tęsis ir toliau. Šįmet sumušėme rekordą. Tikimės, jog kitąmet jį pavyks pagerinti”, – dėstė Ž. Ovsiukas.

527 dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų varžėsi 3 km, 6 km ir 11 km distancijose, atskirose amžiaus grupėse.

„Tarp bėgančiųjų buvo galima išvysti jauniausią ir seniausią dalyvius. Vienas jų – 79-erių metų vilnietis. Jauniausiajam sportininkui – vieneri. Startą dalyviams nurodė triatlonininkas, Baltijos jūrą perplaukęs „geležinis žmogus” Vidmantas Urbonas. Manome, jog bėgikus įkvėpė siekti asmeninių rekordų, paskatino įveikti save ir iš savęs „išspausti” geriausią, norimą rezultatą”, – teigė organizatorius.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti puikiais rėmėjų įsteigtais prizais. Visiems, kurie pasiekė finišą, buvo įteikti atminimo medaliai.

Anykščių kūno kultūros ir sporto centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas