Ignalinoje sužaliuos 100-mečio ąžuolai

Balandžio 27 dieną Ignalinoje vyko visas rajono mokyklas suvienijusi prasminga akcija „100-mečio ąžuolų giraitė“. Mokiniai kartu su savo mokytojais miesto paplūdimio teritorijoje prie Gavio ir Gavaičio ežerų pasodino pusšimtį ąžuoliukų.

Pumpurus beskleidžiantys ir stiprybę simbolizuojantys medeliai išsirikiavo šalia naujojo pėsčiųjų ir dviračių tako. Ant kiekvieno ąžuoliuko buvo užrišta tautinė juostelė.

Kai kuriems mokiniams – tai buvo pirmas jų pasodintas medis, graži viltis ateičiai.

Rajono mokiniai į miesto paplūdimį ėjo būreliais, nešini Lietuvos ir mokyklų vėliavomis. Nors buvo vėjuota ir debesuota, bet lietus nepasirodė ir geros nuotaikos nesugadino.

Renginys prasidėjo prie atnaujinto miesto paplūdimio tilto, kuris jau laukia vasaros sezono pradžios. Daina „Ant bangos” visus pasveikino „Šaltinėlio” mokyklos vokalinis ansamblis „Atgaiva” (vad. Vida Ksenzovienė). Ignalinos rajono savivaldybės administracijos meras Henrikas Šiaudinis pasidžiaugė, kad visos mokyklos palaikė šią iniciatyvą ir atsiuntė pačius geriausius ir aktyviausius mokinius, kuriems patikėta atlikti tikrai istorinį darbą.

Mokiniams priminta, kad šiuos ąžuoliukus reikės ne tik pasodinti, bet prižiūrėti, lankyti ir gerbti, kad nė vienas nebūtų nulaužtas, o visi gražiai užaugtų ir ateities kartoms primintų 100-metį šventusią Ignaliną. „Visi darbai, padaryti šiais metais turi labai didelę išliekamąją vertę, mes ir po daugelio metų prisiminsime šias akimirkas…”,– sakė Seimo narys Gintautas Kindurys, linkėjęs ąžuolams kelti šakas į dangų, o šaknis tvirtai leisti į žemę.

Idėją pasodinti ąžuoliukus pasiūlė Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija. Jos direktorė Danutė Jatulė dėkojo už pritarimą, palaikymą ir visų mokyklų dalyvavimą. Ji labai gražiai kalbėjo apie medį ir žmogų: „Kiekvienas pasodintas medelis – tai mūsų svajonių išsipildymas. Tikiuosi, kad užaugsit jūs, užaugs ir šie ąžuolai, nes juos sodina tikri Ignalinos ir Lietuvos patriotai”.

Visi akcijos dalyviai buvo puikiai nusiteikę ir darbas vyko sklandžiai. Ignalinos miesto seniūnija pasirūpino duobių iškasimu, atvežė juodžemio, Naujojo Daugėliškio mokykla dovanojo medinę informacinę lentą. Sodinimo darbuose dalyvavo savivaldybės meras H. Šiaudinis, mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, Seimo narys G. Kindurys. Darbus organizavo seniūnas Valentinas Rumbutis. Jis džiaugėsi, kad miesto paplūdimio teritorija vis gražėja. Vėliau akcijos dalyviai vėl  susirinko prie tilto, susikibę rankomis sudainavo „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos…”.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas