Buvęs Rokiškio rajono mokyklos vadovas bus teisiamas dėl tragiškos avarijos

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Rokiškio Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Timukas kaltinamas neblaivus sukėlęs avariją, kurios metu vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sužalotas. Jam taip pat pareikšti kaltinimai palikus sužeistuosius be pagalbos, kai grėsė pavojus jų gyvybei.

Didelį visuomenės atgarsį sukėlusi avarija įvyko pernai, lapkričio 27-os vakarą, Rokiškio rajone. Apie 17 val. 30 min. kelyje Rokiškis-Maineivos-Naujasodė pravažiuojantis automobilis kliudė prie sugedusio automobilio, stovėjusio priešpriešinėje eismo juostoje, prie pat kelkraščio, buvusią moterį bei jos sūnų ir nuvažiavo.

Sunkius sužalojimus patyrusi 45 metų moteris žuvo vietoje, jos 22 metų sūnus buvo sužeistas lengviau. Jis ir paskambino medikams bei policijai.

Policijos pareigūnai netrukus rado avariją galimai padariusį ir nuvažiavusį automobilį „Seat Alhambra” Rokiškio rajono Kamajų miestelyje. Apgadintame automobilyje policininkai pamatė prie vairo miegantį A. Timuką, tuometį Antano Strazdo gimnazijos direktorių. Jo kraujyje ekspertai rado 1,93 prom. alkoholio (vidutinis girtumo laipsnis).

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Ikiteisminio tyrimo metu A. Timukas savo kaltę visiškai pripažino. Vyras tuo metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą ir dėl sveikatos problemų vartojo stiprius vaistus.

Jis teigia, kad greičiausiai medikamentai sustiprino alkoholio, kurį jis prieš avariją pas pažįstamą išgėrė, poveikį. A. Timukas po avarijos pasiprašė atleidžiamas iš pareigų ir šiuo metu yra bedarbis.

„Kaltinamojo teigimu, dėl savo būsenos jis nesuprato, kad važiuodamas sukėlė avariją, tačiau jis visiškai pripažino savo kaltę”, – sakė prokurorė G. Petrulytė.

Prokurorės teigimu, sunkinančia kaltinamojo atsakomybę aplinkybe pripažinta tai, kad be pagalbos sužeistuosius jis paliko būdamas neblaivus. A. Timukas kaltę lengvina tai, kad jis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi bei žuvusiosios vaikams bei sutuoktiniui atlygino turtinę ir neturtinę žalą. Tačiau dar keturi žuvusiosios artimieji buvo pripažinti nukentėjusiais ir pareiškė ieškinius dėl žalos atlyginimo.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmams.

LR Prokuratūros ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas