Ignalinoje įteikta kultūros premija ir pristatytas muzikinis spektaklis

Kovo 10-ą Ignalinos kultūros ir sporto centre iškilmingai paminėta Lietuvos nepriklausomybės atgavimo diena. Ta proga istorikui, publicistui Romučiui Matkevičiui įteikta Miko ir Kipro Petrauskų premija ir parodytas Lietuvos 100-mečiui ir laisvės šventei sukurtas muzikinis spektaklis „Eglė Žalčių karalienė” pagal Salomėjos Nėries poemą ir to paties pavadinimo Miko Petrausko operą.

Reginys nepaliko abejingų. Talentinga režisierė Jolanta Narbutaitienė, rajono meno mėgėjų kolektyvai ir teatro IKI aktoriai dovanojo šviesų stebuklą. Buvo nudžiugintos ir sujaudintos ignaliniečių širdys, prasmingai pagerbtas Palūšėje gimęs kompozitorius, pirmosios lietuviškos operos „Birutė” autorius.
Susirinkusius pasveikino Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, Europos parlamento narys Bronis Ropė, Seimo nario Gintauto Kindurio sveikinimą perskaitė jo padėjėja Onutė Zaleckienė. „Ši diena simbolizuoja laisvę ir vienybę. Tai mūsų džiaugsmo šventė… Būkime vieningi, dirbkime Ignalinos krašto ir visos Lietuvos labui”, – sakė meras, dėkojęs ignaliniečiams už jų darbus ir kūrybą.
Kasmet, valstybinės šventės proga, iškilmingai įteikiama savivaldybės įsteigta Miko ir Kipro Petrauskų premija už nuopelnus krašto kultūrai. Šiais metais premija skirta istorijos tyrinėtojui, publicistui Romučiui Matkevičiui už pilietines iniciatyvas, ilgametį indėlį neatlygintinai kaupiant ir viešinant Ignalinos krašto istoriją.
Po apdovanojimo scena užleista muzikinio spektaklio „Eglė žalčių karalienė” atlikėjams. Puikus muzikinis atlikimas ir vaidyba, gražūs kostiumai ir scenografija, įdomūs meniniai sprendimai – visa tai nusipelno didžiausio pagyrimo ir pasididžiavimo jausmo bei pripažinimo, kad tikrasis menas gimsta ne tik didžiosiose scenose. Žiūrovai su jauduliu sekė žinomo siužeto vingius ir tarsi iš naujo išgyveno vieną gražiausių lietuviškų pasakų, tapiusių opera, miuziklu ir tiesiog šviesiu mūsų tautinės kultūros ženklu. Ignaliniečių „Eglė žalčių karalienė” tiesiog sužavėjo žiūrovus. Tai buvo tikra širdžių ir laisvės šventė.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas