Uteniškis Egidijus Gudonis ir toliau lieka nenugalimas

Tradicines žirgų lenktynes perkėlus dėl atšilusių orų viena savaite vėliau, praėjusį šeštadienį Dusetose finišavo respublikinės ristūnų žirgų lenktynės „Sartai 2018“. Šventė šiemet buvo skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-čiui.
Lenktynėse dalyvavo 55 eiklieji ristūnai, kuriuos vadeliojo 31 Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkas. Per 20 sportininkų su savo žirgais neatvyko iš Latvijos ir Estijos. Kaip aiškino organizatoriai, taip jau sutapo, kad kaimyninėse šalyse irgi rengiamos panašios lenktynės, todėl ir važiavimų bei prizų buvo mažiau.

Ir šiemet garbingiausią apdovanojimą – Didijį žiemos prizą namo parsivežė pernykščių lenktynių laimėtojas, uteniškis Egidijus Gudonis, kuris su tuo pačiu Gardens Fairytale (savininkai uteniškiai Tatjana ir Tomas Baravickiai) ir šiemet pirmas kirto finišo liniją. Pernykštis trasos rekordas (1 609 metrų distancija buvo įveikta per 2 min. 00,165 sek.) šiemet liko nepagerintas, tačiau nugalėtojo užfiksuotas laikas – 2 min. 01.382 sek., kaip aiškino šio sporto žinovai, byloja apie šio sportininko ir žirgo tandemo stabilumą. Po jo nemažai atsilikęs (2min. 04,164 sek.) antras finišo liniją kirto kitas uteniškis Žydrūnas Vasilionka su žirgu Tosca de Chanterne. Beje, jis antras buvo ir pirmame Zarasų savivaldybės įsteigto prizo važiavime su bėra kumele Raise Hand. Jis atstovauja Utenos hipodrome įsikūrusiai „Kasandros grupė”.

Plačiau apie šventę Dusetose skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena“.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas