Atidengta atminimo lenta savanoriams ir Vyčio Kryžiaus kavalieriams

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio, kurį minėsime 2018 metais, proga Molėtų rajono savivaldybėje įamžinamas iš Molėtų krašto kilusių 1918–1920 m. Lietuvos savanorių atminimas.

Lapkričio 23 dieną atidengtos ir pašventintos atminimo lentos, skirtos 1919–1920 metų Nepriklausomybės kovų Giedraičių ir Alantos valsčiaus savanoriams ir Vyčio kryžiaus kavalieriams, o lapkričio 24 d. – Joniškio valsčiaus savanoriams.

Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys pabrėžė, kad krašto didvyrių atminimo įamžinimas yra ne tik mūsų visų pagarba savanoriams, kurie kovojo už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, bet ir istorinės atminties išsaugojimas ateities kartoms. Meras taip pat džiaugėsi tvirta valstybingumo ir tikėjimo savo kraštu idėja, gražia istorijos puoselėjimo išraiška ir dėkojo šios idėjos sumanytojui žurnalistui Viliui Kavaliauskui už ryžtą bei pastangas – visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie 1919–1920 metų Nepriklausomybės kovų savanorių ir Vyčio kryžiaus kavalierių atminimo įamžinimo Molėtų rajone.

Padėkos žodžius taip pat tarė ir Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Jauneika bei išreiškė viltį, kad tų žmonių pavardės, kurių dėka šiandien gyvename nepriklausomoje šalyje, niekada nebus pamirštos. „Dėkoju visiems prisidėjusiems ir prisidedantiems prie savanorių atminimo lentų idėjos įgyvendinimo ir linkiu gėrio, pozityvumo ir taikos mūsų kraštui bei čia gyvenantiems žmonėms, – iškilmių Joniškyje metu sakė administracijos direktorius S. Jauneika.

Atminimo lentos bus atidengiamos ir kitose Molėtų rajono savivaldybės seniūnijose.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas