Renovacija Molėtuose: beveik pusė miesto modernizuota

Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos įgyvendinimas Utenos regione išsiskiria visoje Lietuvoje tuo, kad čia labai intensyviai renovuojami daugiabučiai namai. Prie to gerokai prisideda ir Molėtai, kur ypač didelis savivaldybės dėmesys, renovaciją administruojančių institucijų darbas ir gyventojų pasitikėjimas lemia, kad jau netrukus bus atnaujinta pusė miesto. Ir čia Molėtai nesustoja – planuoja renovuoti dar daugiau namų.

Intensyvus darbas nuo pirmų dienų
Iš viso Molėtuose priskaičiuojama 123 daugiabučiai, kuriems reikia renovacijos. Šiuo metu visiškai atnaujintas 41 namas, o dar 15 atnaujinama (modernizuojama) arba jau yra nupirkti rangos darbai. Taigi jau netrukus bus renovuoti 56 daugiabučiai. „Vos tik ankstesnė Vyriausybė Daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programą paskelbė viena prioritetinių sričių, mes kibome į darbus”, – sakė UAB „Molėtų švara” daugiabučių namų atnaujinimo projektų vadovas Mindaugas Čirba. Jo teigimu, kryptingas darbas įtikinant gyventojus davė savo vaisių. Sunkiausia buvo tik su pirmaisiais namais, vėliau nedideliame mieste gyventojai vieni per kitus išsiaiškino visus modernizacijos aspektus. Kadangi daugeliu atvejų pasisekė pasirenkant generalinius rangovus ir beveik visų gyventojų atsiliepimai tik teigiami, dabar lengviau įtikinti ir kitus. „Šiuo metu ruošiame dar 8 namų atnaujinimo projektus naujam etapui”, – sakė M. Čirba. Jo teigimu, daugiabučių renovacijai yra labai svarbus didelis savivaldybės palaikymas. Jam pritarė ir VšĮ Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) specialistė Regina Šilinskienė. „Nuo pat pradžių Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys dalyvavo susitikimuose su gyventojais, kuriuose buvo aiškinama renovacijos nauda”, – sakė BETA specialistė. Jos teigimu, tai, kad meras buvęs ilgametis statybų bendrovės direktorius, jo įgytos kompetencijos bei gyventojų pasitikėjimas lėmė puikų startą. Žinoma, reikia pabrėžti ir kryptingą UAB „Molėtų švara” darbą siekiant kuo geresnių renovacijos rezultatų. „Tuomet, kai administratorius turi didelį palaikymą iš savivaldybės, ir pasiekiami geriausi modernizacijos rezultatai”, – įsitikinusi R. Šilinskienė.

„Iš tiesų pasiekti tokius renovacijos skaičius nebuvo taip paprasta”, – sakė Molėtų rajono savivaldybės meras S. Žvinys. Mero teigimu, į susitikimus su gyventojais buvo kviesti ir mokslininkai, kurie gyventojams aiškino modernizacijos naudą, ir jau atnaujintų daugiabučių gyventojai, kad pasidalytų savo patirtimi. „Toks intensyvus darbas ir davė vaisių”, – įsitikinęs S. Žvinys. Be to, gyventojai suprato, kad modernizavus namus ne tik sumažėja sąskaitos už šildymą bei karšto vandens ruošimą, bet ir sukuriamos patogesnės gyvenimo sąlygos, namas pasikeičia išoriškai, pakyla butų vertė.

Sėkmingą renovaciją Molėtuose lėmė ypatingas administratoriaus ir savivaldybės bendradarbiavimas

 

 

 

Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas