23 politinės partijos galės dalyvauti Seimo rinkimuose

23 Lietuvoje registruotos politinės partijos, iki kovo 1 dienos pateikusios Teisingumo ministerijai savo narių sąrašus, galės dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Politinių partijų įstatymas numato, kad visos politinės partijos kiekvienais metais iki kovo 1 dienos ir iki spalio 1 dienos privalo pateikti Teisingumo ministerijai savo partijos narių sąrašus. Praėjusių metų pabaigoje įsigaliojus Politinių partijų įstatymo pataisoms, politinėje partijoje turi būti mažiausiai 2 000 narių (anksčiau buvo numatytas minimalus 1 000 partijos narių skaičius).
Politinės partijos pateikto sąrašo duomenys automatiniu būdu sutikrinami su kitų partijų narių sąrašais ir Gyventojų registro ir Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registro duomenimis, patikrinama, ar partijų nariai yra pilnamečiai, ar jų duomenys nesikartoja kitų partijų sąrašuose.
Teisingumo ministerija artimiausiu metu informuos Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios partijos yra pateikusios savo narių sąrašus. Tokių sąrašų nepateikusios partijos negalės dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
Kovo 1 dienos duomenimis, daugiau kaip 122 tūkst. Lietuvoje gyvenančių asmenų priklauso politinėms partijoms. Praėjusių metų spalio 1 d. partijoms priklausė apie 119 tūkst. asmenų.
Daugiausia asmenų priklauso Lietuvos socialdemokratų partijai (21 446), Darbo partijai (21 308), Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (14 799), partijai „Tvarka ir teisingumas” (13 039), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui (7 674).
Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 38 partijos.

Teisingumo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas