Garbės piliečio vardas – Juozui Vanagui

Už ilgametį Užpalių garsinimą Užpalių garbės piliečio vardas praėjusį šeštadienį buvo suteiktas garsiam šalies chorvedžiui Juozui Vanagui.
Pastaruoju metu iš ligos patalo nesikeliančiam kraštiečiui jau sukako 92-eji, todėl atsiimti įvertinimo į iškilmes atvyko jo dukra Beatričė ir sūnus Benediktas. Jiems Užpalių seniūnijos seniūnas Eugenijus Keraminas įteikė vardinę austą juostą, ąžuolo vainiką ir žymenį. Vaikai pasirašė ir Užpalių garbės piliečių knygoje. Sveikinimus J. Vanagui perdavė ir Užpalių gimnazijos, jo gimtųjų Vilučių kaimo bendruomenės.

Apie J. Vanago nuopelnus šalies muzikinei kultūrai kalbėjo prof. dr. Algirdas Vyžintas, J. Vanago brolis Albinas Vanagas, už dėmesį tėveliui dėkojo jo sūnus, garsus lenktynininkas B. Vanagas.
Iškilmėse dainavo Utenos kultūros centro Užpalių skyriaus moterų ansamblis, „Bočiai” iš Trakų ir J. Vanago įkurtas Utenos kraštiečių choras „Indraja”, kuriam šiuo metu vadovauja garsaus šalies kompozitoriaus ir chorvedžio, J. Vanago bičiulio Liongino Abariaus dukra Daina Lazauskienė.
Prieš tai Užpalių bibliotekoje buvo atidaryta vilutiškių moterų kūrybinių darbų parodėlė bei J. Vanagui skirta rinktinių fotografijų ir dokumentų paroda.
Į garbės piliečio iškilmes susirinkę Užpalių krašto žmonės nusifotografavo prie J. Vanagui skirto ąžuoliuko, kuris buvo pasodintas Užpalių garbės piliečių liepaičių ir ąžuolų alėjoje.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas